Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Blíží se sv. Martin - bude se hodovat a ochutnávat mladá vína

Blíží se sv. Martin - bude se hodovat a ochutnávat mladá vína

31. 10. 2011 - VÝCHODNÍ MORAVA – Region chutí a vůní – Východní Morava – se chystá na jeden z každoročních gastronomických vrcholů – svatomartinské hodování. Připravená bude celá řada velmi lákavých akcí.

Tou první je Karlovský gastrofestival, jedinečná gurmánská akce, která již potřetí ovládne horské údolí Léskové ve Velkých Karlovicích. Letošní ročník obohatí několik novinek - mezinárodní farmářský trh, galavečeře s držitelem prestižní Michelinské hvězdy, barmanské večery nebo speciální degustační Valašské menu, nově bude zavedeno jednotné platidlo Valašský gastroš. Gastrofestival proběhne od 4. do 11. listopadu, přičemž hlavní program je plánován na víkend 5. a 6. listopadu.
Karlovský gastrofestival se zaměřuje na popularizaci tradiční valašské gastronomie, k níž neodmyslitelně patří mimo jiné kyselice, valašský frgál nebo slivovice. Letošní ročník navíc obohatí účast kuchařů a farmářů z Itálie, dorazí také hosté ze Slovenska a Francie. Podrobnosti k programu na www.valachy.cz
Vůbec poprvé se Svatomartinské hodování uskuteční na Hanáckém náměstí v Kroměříži, program je nachystaný na dva dny – 11. a 12. listopadu. Návštěvníci se můžou těšit na menu s husími specialitami, spoustu sladkostí a degustaci letošních vín od šesti vinařů z různých oblastí.
Program 11. listopadu začne v 11 hodin a potrvá 22 hodin, o slavnostní zahájení se postará starostka města Daniela Hebnarová. Od 11 do 15 hodin bude vyhrávat Cimbálová muzika Josefa Marečka z Uherského Hradiště, kterou od 15 hodin vystřídá Dechový orchestr ZUŠ Kroměříž. Po oba dny, tedy pátek i sobotu, bude probíhat jarmark lidových řemesel za účasti zručných řemeslníků ze širokého okolí. Akci pořádá město Kroměříž ve spolupráci s hotelem Octárna a Střední hotelovou školou Kroměříž.
Žehnat svatomartinskému vínu se bude 11. listopadu na Masarykově náměstí v Uherském Hradišti. Ojedinělá atmosféra starodávného zvyku se těší velké pozornosti veřejnosti. Setkání s vinaři a představiteli města připravuje opět Městské informační centrum. Ochutnávat svatomartinská a mladá vína bude možno ve vinném stanu až do pozdních odpoledních hodin, program proběhne od 10:45 do 18 hodin.
Na tradiční Martinské hody zve i Tlumačov na Zlínsku, proběhnou o víkendu 12. a 13. listopadu v v Klubu obce Zábraní. V nabídce bude například dozlatova upečená husička, degustace vín, vlasová show, věřící se můžou v neděli sejít na slavnostní mši svaté v kostele sv. Martina.
Více o svatomartinské nabídce na www.vychodni-morava.cz

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz