1. 6. 2015 – PLZEŇ - Oblíbená gurmánská akce - Apetit Festival – mění název i logo. 22. května odstartovala v Plzni nově jako Prima Fresh Festival. O přeměnu loga i vizuálu se postaralo grafické studio Beneš & Michl. Akce pokračuje v červnu v Praze a v Pardubicích.
Plzeňské studio Beneš & Michl se loni a předloni podílelo především na designu webové prezentace. „U letošního ročníku jsme se rozhodli, že se chopíme celé vizuální identity festivalu. Představa byla od počátku celkem jasná. Nová identita musí být čistá, jednoduchá a elegantní. Původní oranžovou barvu jsme poupravili tak, aby odpovídala vizuálu TV Prima,“ popsal Jan Beneš, hlavní grafik a tvůrce vizuálu.
Kromě úpravy loga a webové prezentace studio Beneš & Michl připravilo design letáků, festivalového průvodce, plán areálu nebo třeba jídelní lístek. A to ve třech verzích. Fresh Festival se totiž nekoná jen v Plzni – letos poprvé proběhne v Praze, a to 6. a 7. června, a 20. a 21. června v Pardubicích. Jedním z největších lákadel festivalu jsou zvučná kuchařská jména - Pohlreich, Vaňek, Paulus, Ihnačák a další.
Slavní kuchaři
„Právě kuchaři jsou nosným prvkem celé identity. Fotky kuchařů jsme si proto chtěli nafotit sami, to bylo podmínkou. Stávalo se totiž, že v předchozích ročnících jsme dostali fotografie z různých míst, různě nasvětlené a bylo obtížné vytvořit skupinu kuchařů, aby působila přirozeně,“ říká Jan Beneš. Největší výzvou podle něj bylo domluvit se se slavnými šéfkuchaři na termínech.
Studio Beneš & Michl působí v oblasti grafiky a webového designu od roku 2006. Zabývá se především tvorbou firemní grafiky, logotypu a grafickým i koncepčním designem internetových stránek a uživatelských rozhraní. Studio má na svém kontě řadu zajímavých projektů: například web fotbalového klubu FC Viktoria Plzeň, grafickou identitu Australské florbalové asociace nebo grafiku webových stránek města Plzně či Západočeské univerzity v Plzni a mnoho dalšího.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.