4. 6. 2015 - Soutěž o titul nejlepšího kuchaře České republiky „Kuchař roku 2015/2016“ je pořádána Asociací kuchařů a cukrářů již od roku 1995.
Letošní ročník byl vyhlášen 1. května 2015. Semifinálové kolo se uskuteční dne 10. září 2015 ve Středním odborném učilišti U Krbu v Praze. Finále se uskuteční 1. října 2015 v PVA EXPO Letňany.
Letošní ročník má zajímavé zadání. Soutěžící musejí připravit tříchodové menu ze sezónních surovin, které bude vycházet z tradiční české gastronomie. Zároveň musí být uvařené moderně. V soutěžním menu musí být použit hřbet z divočáka bez kosti a bažant. Generálním parterem soutěže je společnost Bidvest Czech Republic s.r.o. Více informací - propozice včetně přihlášky naleznete v odkaze:http://akc.cz/soutez-241/kuchar-roku-2015-2016 . Uzávěrka přihlášek je 1. července 2015.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.