Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Nejlevnější oběd pořídíte na Praze 4, nejlevnější večeři na Praze 10. V brněnských restauracích ušetříte za večeři pro dva proti Praze i několik tisíc korun

Nejlevnější oběd pořídíte na Praze 4, nejlevnější večeři na Praze 10. V brněnských restauracích ušetříte za večeři pro dva proti Praze i několik tisíc korun

10. 6. 2015 - PRAHA - Společnost Zomato, největší online průvodce restauracemi a rozcestník pro všechny fanoušky dobrého jídla, porovnala ceny obědů a večeří v české a moravské metropoli.

Data, která Zomato získala z téměř 6000 restaurací v Praze a 1400 podniků v Brně, potvrdila, že finanční náročnost návštěvy restaurací v jednotlivých částech dvou největších českých měst se liší, mnohdy velmi zřetelně. Rozdíly v cenách obědů sice nejsou nijak výrazné, v Praze obědové menu pro dva pořídíte v průměru za 260 Kč a v Brně za 224 Kč. V případě dražších večeří se ale finální částka na účtu může lišit až o tisíce korun. Nejvyšší cena večeře pro dva v Praze dosahuje 7000 Kč, v Brně vás ale nejdražší večeře vyjde pouze na 1600 Kč.

Rozdíly se projevily i v různých městských částech. V turistech hojně navštěvované Praze 1 se průměrná cena večeře pro dva pohybuje kolem 850 Kč, což je o téměř 350 Kč více než v průměrně nejlevnější Praze 10. I v Brně se ceny v restauracích v různých lokalitách liší. Například v části Brno jih se průměrná cena večeře pohybuje kolem 470 Kč za dvě osoby, v centru pak dosahuje o téměř 80 korun výše.

Data Zomato sbírá od loňského roku, kdy začala společnost fyzicky mapovat restaurace. „Jenom v Praze tato fáze trvala zhruba měsíc a půl. Informace navíc ve většině restaurací ověřujeme alespoň jednou za tři měsíce a udržujeme je tak stále aktuální,“ říká Michal Mládek, šéf české pobočky Zomato.

V současnosti se Zomato soustředí na Prahu a Brno, kde v databázi naleznete nejen všechny restaurace, ale i bary, kluby, kavárny, jídelny a bistra. Uživatelům nabízí aktuální jídelní a nápojové lístky, dále informace o platebních možnostech, navigaci k vybranému podniku, hodnocení, recenze a informace o různých akcích a uživatelům umožňuje, aby se s ostatními podělili o své gastronomické zážitky. Zomato do konce roku chce uskutečnit i další vize, které v současné době systém zvládne, jako je online objednávání jídel, rezervace, donáška, propojení s taxislužbou, a třeba i placení přes mobil.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: lucie.pilousek@neopublic.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz