Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Variace paštiček z listového těsta dle Kuchařky první republiky

Variace paštiček z listového těsta dle Kuchařky první republiky

12. 6. 2015 - Studené pochoutky jsou nezbytnou součástí každé slavnostní tabule a kuchaři se v ní mohou tvořivě skutečně "vyřádit". Ve studeném menu by nikdy neměly chybět skvělé paštičky z listového těsta plněné různými druhy pěn. Pár tipů nám prozradily také autorky Kuchařky první republiky, Jitka Rákosníková a Eva Všetíčková.

Paštičky z listového těsta plněné sýrovou pěnou

na 6 porcí

 

• 1 balení listového těsta, rozváleného

• 1 žloutek na potření

 

Z těsta vykrájíme formičkou o průměru 7 cm kolečka, u poloviny z nich vykrojíme středy, aby zůstal asi 1cm okraj. Plná kolečka potřeme rozšlehaným vajíčkem, položíme jedno vykrojené kolečko a v troubě předehřáté na 180 °C upečeme dozlatova. Vychladlé plníme různými druhy sýrové pěny.

 

Rajský sýr pěnový

• 300 g měkkého prolisovaného tvarohu

• 100 g másla

• trocha soli a cukru

• 100 g jemného, nejlépe domácího kečupu nebo prolisovaných konzervovaných loupaných krájených rajčat

• 120 ml šlehačky

• rajče a bazalka na ozdobu

 

V misce utřeme máslo s tvarohem do pěny. Vmícháme sůl, cukr, kečup a šlehačku a lehce prošleháme metlou. Naneseme do paštiček, ozdobíme proužkem rajčete a lístkem bazalky.

 

Sardelový sýr pěnový

• 300 g měkkého prolisovaného tvarohu

• 100 g másla

• 100 g prolisovaných sardelí

• troška nastrouhané cibule

• 120 ml šlehačky

• kapary a ančovičky na ozdobu

 

Připravíme tak jako sýr rajský, naneseme do paštiček, ozdobíme sardelkami a kapary.

 

Lososový sýr pěnový

• 300 g měkkého prolisovaného tvarohu

• 100 g másla

• troška soli

• půl lžičky nastrouhané cibule

• 100 g velmi jemně nakrájeného uzeného lososa

• 120 ml šlehačky

• několik snítek kopru

• plátek uzeného lososa na ozdobu

 

V misce utřeme máslo s tvarohem, přidáme sůl, cibulku, lososa, jemně nakrájený kopr a vše dobře promícháme. Potom přidáme šlehačku a směs metlou lehce prošleháme. Naneseme do paštiček. Ozdobíme proužky lososa a malou snítkou kopru.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: www.smartpress.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz