Štamgast & Gurmán

Nejlepší restaurací je U Zběhlíka, mezi pivovary zvítězil pivovar Rychtář

Nejlepší restaurací je U Zběhlíka, mezi pivovary zvítězil pivovar Rychtář

22. 6. 2015 - PARDUBICE – Východočeskou restaurací roku 2015 se stala restaurace U Zběhlíka z Čisté. Rozhodli o tom svými hlasy návštěvníci a odborná porota FRESH Festivalu, který se konal od 20. do 21. června na dostihovém závodišti v Pardubicích.

Zároveň vybrali i Pivo FRESH Festivalu Pardubice 2015. Ze všech čepovaných pěnivých moků jim nejvíce chutnaly produkty pivovaru Rychtář. Na pardubické závodiště si o víkendu našlo cestu téměř třicet tisíc lidí.


FRESH Festival navazuje na úspěšný Apetit festival, který se v Plzni koná už od roku 2011. V Pardubicích se konal letos potřetí. Oficiálním spolupořadatelem akce se od letošního roku stala televize Prima, a tak se původní název změnil podle kulinářské značky televize na FRESH Festival. „Atmosféra byla skvělá. Jsem moc rád, že se nám podařilo gurmánské zážitky a kuchařské hvězdy přiblížit většímu množství lidí,“ zhodnotil organizátor Prima FRESH Festivalu Martin Nauš.

02123-PAV_0485.jpg

V Pardubicích se festival odehrával na dvou pódiích, kde diváky nadchli svými kuchařskými show a workshopy známí šéfkuchaři i populární osobnosti. Taje svého kuchařského umění jim prozradila foodblogerka Veronika KOKO Kokešová, exotickou kuchyní včetně hadího masa překvapil Petr Koukolíček a svým nenapodobitelným způsobem pobavil Zdeněk Pohlreich. Mezi další hosty patřili například Roman Vaněk, Dalibor Navrátil, entomofág Petr Ocknecht či Markéta Hrubešová.

02123-PAV_0412.jpg

V obležení davů lidí byly na festivalu stánky jednotlivých restaurací. Třináct TOP podniků se se svými degustačními menu utkalo o titul Východočeská restaurace roku 2015. Vyhlášení výsledků bylo vrcholem celého festivalu. Pomyslný bronz si odnesl podnik Nová Amerika Golf Resort z Kuksu, na stříbrné příčce skončila restaurace Myslivna z Pardubic a zlato náleží restauraci U Zběhlíka z Čisté.

02123-restaurace-vitez-u-zbehlika_web.jpg

Obr. Vítězná restaurace U Zběhlíka z Čisté

Z nabídky 20 pivovarů a minipivovarů vybrali návštěvníci svými hlasy také nejlepší pivo festivalu. Držitelem titulu Pivo FRESH Festivalu Pardubice 2015 se stal pivovar Rychtář, druhou příčku obsadil pivovar Svijany a na třetím místě skončil Rodinný pivovar Dobruška.

02123-dalibor-navratil_web.jpg

02123-roman-vanek_web.jpg

02123-PAV_0345.jpg

 

Více informací k festivalu na  www.freshfestival.cz.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: vendula.fizova@gmail.com
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz