26. 6. 2015 - Myslíte, že by to chtělo na ukončení školního roku nějakou specialitu? Souhlasíme a doporučujeme fantastické jehněčí kotletky dle receptu z Kuchařky první republiky.
Jehněčí kotlety „ Imperial“
na 4 porce
• 8 jehněčích kotletek v celku
• sůl a pepř
• máslo
• madeirské víno
• sůl a čerstvě mletý pepř
• snítky rozmarýnu na ozdobení
haše
• zbylé maso (odřezky)
• máslo
• 1 cibule
• sůl
• kapary na ozdobení
1. Jehněčí pečeni naporcujeme na jednotlivé kotletky. Okrájíme přebytečné maso a tuk a dáme stranou. Kotletky osolíme, opečeme je na másle, a když se maso zatáhne, podlijeme ho trochou vína.
2. Z odřezků masa a tuku připravíme haši. Rozkrájíme je na menší kousky. Na másle osmahneme nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme maso a na mírném plameni ho udusíme doměkka (občas podlijeme, aby se nepřipeklo). Měkké maso vyjmeme, jemně pomeleme, přidáme k němu vypečenou šťávu a směs osolíme a promícháme.
3. Kotletky podáváme s vařenou rýží, do které zamícháme několik pokrájených, na másle osmažených žampionů, a opečenými plátky bagety potřenými haší a s kapary. Zbývající výpek z kotletek s madeirským vínem podáváme zvlášť.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.