Štamgast & Gurmán

Jehněčí kotlety „ Imperial“

Jehněčí kotlety „ Imperial“

26. 6. 2015 - Myslíte, že by to chtělo na ukončení školního roku nějakou specialitu? Souhlasíme a doporučujeme fantastické jehněčí kotletky dle receptu z Kuchařky první republiky.

Jehněčí kotlety „ Imperial“

na 4 porce

• 8 jehněčích kotletek v celku

• sůl a pepř

• máslo

• madeirské víno

• sůl a čerstvě mletý pepř

• snítky rozmarýnu na ozdobení

 

haše

• zbylé maso (odřezky)

• máslo

• 1 cibule

• sůl

• kapary na ozdobení

 

1. Jehněčí pečeni naporcujeme na jednotlivé kotletky. Okrájíme přebytečné maso a tuk a dáme stranou. Kotletky osolíme, opečeme je na másle, a když se maso zatáhne, podlijeme ho trochou vína.

 

2. Z odřezků masa a tuku připravíme haši. Rozkrájíme je na menší kousky. Na másle osmahneme nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme maso a na mírném plameni ho udusíme doměkka (občas podlijeme, aby se nepřipeklo). Měkké maso vyjmeme, jemně pomeleme, přidáme k němu vypečenou šťávu a směs osolíme a promícháme.

 

3. Kotletky podáváme s vařenou rýží, do které zamícháme několik pokrájených, na másle osmažených žampionů, a opečenými plátky bagety potřenými haší a s kapary. Zbývající výpek z kotletek s madeirským vínem podáváme zvlášť.

 

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: www.smartpress.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz