Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Australská cukrářská celebrita Anna Maria Roche z úspěšné reality show Planet Cake se poprvé představí v Praze

Australská cukrářská celebrita Anna Maria Roche z úspěšné reality show Planet Cake se poprvé představí v Praze

3. 7. 2015 - PRAHA - Australská hvězda úspěšné reality show Planet Cake a držitelka mnoha cukrářských ocenění, Anna Maria Roche předvede ukázku zdobení dortů v rámci veřejného finále 4. ročníku cukrářské soutěže Svatební dort roku 2016, a to 10. ledna 2016 v Clarion Congress Hotel Prague.

Anna Maria zavítá do ČR poprvé a kromě zmiňované ukázky také zasedne v porotě soutěže a povede jedinečný dvoudenní kurz určený nejen pro vítěze.

Svatební dort roku se rozrostl za hranice Evropy, rozšířil počet kategorií na celkových 8 a dal tak možnost profesionálům i amatérům z celého světa přihlásit svá díla v různých disciplínách. Přihlášky exponátů jsou přijímány do konce října.

Jednou z hlavních výher pro vítěze všech kategorií je týdenní stáž pod vedením několikanásobného držitele titulu Cukrář roku, Lukáše Skály, který opět přijal roli předsedy poroty.

„Vítězství v hlavní kategorii soutěže s sebou nese tolik publicity a nabídek pracovních příležitostí, že jsme se rozhodli tuto a další 3 kategorie vymezit pouze pro profesionály, kterým takový zájem médií reálně pomůže. Na druhou stranu jsme připravili kategorii Cukrářský objev roku, do které se mohou přihlásit jen amatéři. Vítěz získá stejnou pozornost a snad i impuls věnovat se cukrařině na profesionální úrovni,“ uvedla ředitelka projektu a majitelka svatební agentury Unique Wedding Soňa Solařová.

Již tradiční kategorie Svatební dort roku 2016, Svatební design dortu, Modelace cukrových květin a juniorská kategorie byly doplněny o novinky, které byly inspirovány současnými trendy. Cukráři se tak mohou kreativně projevit v kategoriích Svatební sada cake pops, Čokoládové pralinky či Fashion skulptura.

„Soutěž se rozrostla nejen počtem kategorií ale i rozsahem veřejného finále, které letos návštěvníkům nabídne show, workshopy, kurzy, prezentace a prodejní stánky v daleko větším měřítku, než tomu bylo doposud. Je to jasný signál, že cukrářský svět má v ČR své příznivce, a že laická i odborná veřejnost ocení inspirace a nové poznatky,“ konstatuje Ing. Jaroslav Fiala, zástupce partnera soutěže spol. FIALA – PRAHA s.r.o.Kromě vyhlášených cukrářů – komisařů, kteří se letos sejdou v rekordním počtu 19 členů, se finále účastní i Taťána Makarenko, loňská vítězka kategorie celebrit Nejsladší VIP, která předá žezlo svému nástupci.

Anna Maria Roche

Oceňovaná designérka dortů Anna Maria Roche má více než 25 let zkušeností v oboru. Pracovala v nejlepších cukrárnách v Sydney, včetně Planet Cake.

Anna Maria vytvořila dorty pro řadu celebrit, úspěšně se zúčastnila mnoha prestižních cukrářských soutěží a vyhrála řadu ocenění.Posledním z nich je celkové vítězství v celoaustralské soutěži Grand Champion.

V říjnu 2013 Anna Maria založila vlastní firmu Anna MariaCake design. Kromě tvorby dortů se věnovala výukovým programům pro firmy na téma jak propagovat cukrářský sortiment. Vede soukromé lekce a vyučuje na prestižní Le Cordon Bleu a spolupracuje s dalšími institucemi napříč celou Austrálií.

Je velmi hrdá na úspěchy svých studentů, z nichž mnozí založili své vlastní společnosti v Austrálii i v zámoří.

Anna Maria byla vždy kreativní člověk a perfekcionista. Hledá inspirace ve vzorech látek, interiérovém designu, přírodě a umění všeobecně.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: sona@svatebnidortroku.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz