22. 7. 2015 - PLZEŇ - Jednou z hvězd letošního festivalu Colours of Ostrava se stal Radegast. V horkém letním počasí teklo pivo proudem. Za 4 dny se vyčepovalo více než 400 tisíc piv, oproti cca 320 tisícům v roce 2014.
K rekordní výtoči přispělo kromě počasí dobré rozmístění 90 výčepních míst a hlavně skvělá kvalita dobře vychlazeného a načepovaného piva. O to se postaral především historicky první festivalový sládek Zdeněk Baszczyňski se svým týmem, který provedl během festivalu téměř 150 kontrol všech 90 výčepních míst.
V horkém letním počasí si návštěvníci festivalu Colours of Ostrava nejvíce dopřávali Radegast Originál a večer pak hlavně ležák Radegast Ryze Hořká 12. Celkem návštěvníci vypili více než 400 tis. piv. Velký zájem byl i o cider Kingswood, kterého se na akci vypilo téměř 20 tis litrů.
„Letošní Colours jsou pro nás rekordní akcí. Ještě nikdy v historii pivovaru se na jedné akci nevypilo více našeho piva,“řekl manažer značky Radegast Mirek Peichl a dodal: „Těší mne, že jsme i při tak velkém zájmu dokázali udržet perfektní kvalitu čepovaného piva. Díky za to patří našemu sládkovi Zdeňku Baszczyňskému a jeho týmu a samozřejmě desítkám kolegů, kteří ve stáncích pivo čepovali, starali se o bezchybný chod výčepů a jejich zásobování.“
Za dobu konání Colours of Ostrava provedl sládek Zdeněk Baszczyňski se svým týmem téměř 150 kontrol na všech 90 prodejních místech s celkem 240 výčepními kohouty.
Častým cílem návštěvníků byla unikátní moravská hospoda Radegast Pub s letos navýšenou kapacitou na 200 míst. V hospodě umístěné v objektu jedné z bývalých hal Dolní oblasti Vítkovice se mohli návštěvníci ukrýt před přímým sluncem, oddechnout mezi koncerty a nabrat sílu ke sledování dalšího zajímavého programu. Dobře vychlazené hořké pivo Radegast se opět čepovalo do skla a na jídelníčku byly tradiční regionální pokrmy. V Radegast Pubu se také odehrávala Škola čepování piva pro návštěvníky, kterou vedl festivalový sládek Radegastu Zdeněk Baszczyňski a kterou během festivalu absolvovalo 780 návštěvníků.
Veliká spokojenost návštěvníků byla i s hudebním programem na Radegast stage, která byla věnována české hudební scéně. Vystoupily na ní začínající kapely z Radegast Líhně, ale i legendy, jako je Vladimír Mišík.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.