Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Grilování jako kulinářský zážitek

Grilování jako kulinářský zážitek

7. 8. 2015 - Jako každý den se procházíte svou klasickou trasou domů. V létě slyšíte cvrlikání ptáčků, co se ozývají v korunách stromů, cítíte vůni letních květin, ale navíc také cítíte vůni právě pečeného masa. To zrovna sousedi dali naložené maso v oleji, česneku a koření na gril a užívají si letní slunce. Proč si neužívat také?

Grilování je jedna z nejlepších variant, jak pohostit spoustu hostů, dobře se pobavit a navíc se seznámit s někým novým, který příjde společně s vašimi kamarády. V Americe tato činnost slouží k pohoštění větší části rodiny, ať už malých nebo velkých. Pokud navíc návštěva chutná maso, které jde cítit ohněm a je naložené v koření, může se jednat i o opravdový kulinářský zážitek.

Co na grilování

Grilovat však nemusíte pouze různé druhy masa od vepřového až třeba po rybu, grilovat lze i brambory, fazolky, nebo různé další variace, co vás v danou chvíli napadnou. Grilování je přirozenou formou úpravy masa a výsledné maso je nedráždivou formou pro váš žaludek. Proto by se dalo říct, že je grilování i zdravotně dobrou formou úpravy potravy.

Ať už se rozhodnete grilovat pro jakoukoliv událost, je potřeba si vybrat kvalitní gril. Pro grilování doma zvolíte jistě elektrický gril. Většina lidí ale preferuje grilování na čerstvém vzduchu na zahradě a proto nejčastěji volí grily na dřevěné uhlí nebo grily plynové.

Plynové grily
Zahradní plynové grily jsou určeny k venkovnímu použití. Zdrojem energie u zahradních plynových grilů je propan-butan. Plynové grily mají zásadní výhodu, jelikož jsou bezpečné, dají se snadno čistit a je možno je rychle zprovoznit. Moderní typy grilů jsou navíc obohaceny o piezo zapalování a ovládací knoflíky. Díky plynovým grilům bude grilované maso chutné, jelikož plynové grily nevydávají žádný kouř, oproti grilům fungujících s dřevěným uhlím.

Elektrické grily
Stejně jako u plynových grilů, ani elektrický nevydává žádný kouř, proto jej spokojeně můžete využívat doma, na terase, balkónu či mini zahrádce a nebudete nikoho rušit kouřem, pouze se z přístroje bude linout vábná vůně grilovaného masa. Elektrické grily svým vzhledem mohou připomínat zahradní plynové grily.

Mezi naprostou špičku moderní doby se řadí grily Weber. Jsou známé téměř po celém světě a jejich originální design zaručuje kvalitu a dlouhou životnost. To jsou hlavní znaky, kterými grily Weber disponují. Vybrat si můžete z více variant, ať už z plynových, tak i z elektrických.

Plynové grily Weber se ale stávají stále oblíbenějšími. Grilování je s nimi velmi jednoduché - stačí otevřít přívod plynu, podpálit a hned je tu žár, který si může každý nastavit podle potřeby. Oproti grilům na dřěvěné uhlí zde odpadá čekání, až se uhlíky rozpálí, je zde abscence kouře. Na své si příjdou i ti, kteří chtějí používáním jakéhokoliv přístroje ušetřit. Plynové grily Weber dokáží vytvořit vysoký žár při malé spotřebě plynu. Zákazník se nemusí bát ani o svou bezpečnost, grily Weber jsou testovány a každý kus, který si zákazník koupí je v souladu s normami.


Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz