Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Ještě jste nebyli v Karlových Varech? Vyzkoušejte si to letos!

Ještě jste nebyli v Karlových Varech? Vyzkoušejte si to letos!

25. 8. 2015 - Pokud chcete strávit nezapomenutelnou dovolenou plnou relaxu i dojmů, zvolte světoznámé lázně Karlovy Vary. Vyzkoušíte si zde léčivé účinky minerálního pramene Vřídlo, necháte se rozmazlovat lázeňskými a wellness procedurami v zařízeních akciové společnosti Bohemia-lázně, a. s.

„Oblast západních Čech je bohatá na minerální prameny a právě lázně tuto oblast proslavily ve světě. Do Karlových Varů, ale i do dalších lázní tzv. Lázeňského trojúhelníku jezdí lidé z celého světa za léčbou a odpočinkem. Dlouhodobé pobyty zvou také k poznávání lázeňské architektury, která je sama o sobě velkým lákadlem, ale v poslední době klienti dychtí poznat nejen tento kraj, jeho památky a zvláštnosti, ale i širší okolí. Každé lázeňské město v západních Čechách, ať už jsou to nejstarší a nejznámější Karlovy Vary se svými vřídly a Becherovkou, nebo naopak nejmladší Mariánské Lázně se zpívající fontánou, nebo malebné Františkovy Lázně s rozlehlými parky, všechny nabízejí svým návštěvníkům nevídané architektonické požitky. Na přelomu 19. - 20. století, kdy zdejší lázně zažívali největší rozkvět, vznikaly zajímavé lázeňské stavby v historizujícím stylu. Proto se na svých toulkách lázeňskými centry můžete setkat s prvky neorenesance, neobaroka, nebo secese. Vše na jednom místě. S historií Karlových Varů se můžete seznámit na pravidelných procházkách s odbornými průvodci, nebo při kurzech nordic walkingu, když si kromě centra prohlédnete Karlovy Vary i z ptačí perspektivy na některé z vyhlídek v lázeňských lesích. Závěr léta a podzim jsou nejpříjemnějším obdobím na výlety a procházky,“ vysvětluje J. Sluka.

Doplňuje, že nabídce turistů se přizpůsobují také hrady a zámky v okolí. Nejvýznamnější památkou kraje je bezesporu relikviář Sv. Maura, který můžete vidět na zámku Bečov. Zámek v současnosti rozšířil svou nabídku i o trasu věnovanou malým návštěvníkům. Své kouzlo si po generace zachovává i zámek Kynžvart a nový kabát oblékl interiér kláštera v Teplé.

„Svou pozornost si zaslouží zámek v Chýších, který jako fénix z popela vstal díky úsilí nových majitelů Lažanských. Takových objektů, hradů a zřícenin najdeme v západních Čechách spousty. Bohužel po vysídlení původního německého obyvatelstva, byla celá řada z nich natolik zdevastována, že ani pomoc nových majitelů by jejich nezachránila.



Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: paperlife.sro2@gmail.com
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz