Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Velkomoravské odpoledne a Noc s Metodějem nabídne dobové pokrmy připravené na otevřeném ohni

Velkomoravské odpoledne a Noc s Metodějem nabídne dobové pokrmy připravené na otevřeném ohni

1. 9. 2015 - UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Výšina sv. Metoděje v Uherském Hradišti se v pátek 4. září 2015 stane místem věnovaným připomenutí časů Velkomoravské říše, doby, která je významným obdobím naší historie.

Odpoledne od 16:30 zde bude probíhat zábavné Velkomoravské odpoledne pro rodiny s dětmi. Můžete si s dětmi ve Velkomoravském sedmiboji vyzkoušet, jak byste obstáli v dovednostech, které byly v době před zhruba tisíci lety běžnou součástí života – ve střelbě z luku, hodu oštěpem, různých řemeslných dovednostech. O vzdělání se postará škola písemnictví, ochutnáte i dobové pokrmy včetně velkomoravských specialit připravených na otevřeném ohni.

Večer od 19:30 hod proběhne na Výšině sv. Metoděje koncert sourozenců Hany a Petra Ulrychových a skupiny Javory věnovaný připomínce 1130 let od úmrtí sv. Metoděje. Program doprovodí výklad archeologa a historika Mgr. Miroslava Vaškových Ph.D. a přednes textů písemných památek v podání herce Slováckého divadla Vladimíra Doskočila. Vstup na akci je volný.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: www.vychodni-morava.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz