Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Podzimní veletrhy bydlení a gastronomie se rozrostly o jednu výstavní halu

Podzimní veletrhy bydlení a gastronomie se rozrostly o jednu výstavní halu

15. 10. 2015 - PRAHA - Od 1. do 4. října 2015 patřil areál PVA EXPO PRAHA veletrhům bydlení a gastronomie. Na ploše 31 200 m2 se představilo celkem 532 vystavovatelů, což je v porovnání s loňským rokem o 9 % více.

Zastoupeny byly nejen české firmy, své portfolio přijelo do Letňan představit i 40 zahraničních firem z celkem 9 států. Veletrh přilákal téměř 30 000 návštěvníků, kteří mohli v sedmi halách zhlédnout tři tematické veletrhy: FOR INTERIOR, FOR GASTRO & HOTEL a FOR DECOR & PRESENT.

Veletrhy zahájil ministr financí Andrej Babiš

Veletrhy byly slavnostně zahájeny ve čtvrtek 1. října 2015. Přestřižení pásky se ujal ministr financí Andrej Babiš, náměstek ministra průmyslu a obchodu Karel Novotný, náměstkyně ministra zemědělství Viera Šedivá, starosta MČ Praha 18 Ivan Kabický, předseda představenstva ABF Pavel Sehnal a generální ředitel ABF Tomáš Kotrč. „Jsem nesmírně rád, že jsem mohl udělit záštitu těmto veletrhům, protože je vidět, že českým firmám se daří. Tento segment ekonomiky je důležitý. Je dobře, že se rozvíjí a majitel výstaviště pan Sehnal investuje do areálu výstaviště v Letňanech a má expanzní plány,“ řekl na zahájení ministr financí Andrej Babiš. Po zahájení následovala konference Ministerstva financí a Finanční správy ČR s názvem Elektronická evidence tržeb.


FOR GASTRO & HOTEL stále roste – nově cílí i na návštěvníky z laické veřejnosti

Velkého růstu se opět dočkal i odborný veletrh FOR GASTRO & HOTEL. Návštěvníci z řad profesionálů zhlédli v jedné hale ucelenou prezentaci firem, technologií a vybavení pro HORECU, v další hale se pak veletrh letos přiblížil i gurmánům a milovníkům dobrého jídla. Zařadil totiž jednu samostatnou sekci věnovanou kvalitním potravinám, ingrediencím a nápojům. Nechybělo víno z Moravy ani ze zahraničí, francouzské, řecké, italské nebo maďarské speciality.

 

Návštěvníci mohli být přítomní hned u dvou nejprestižnějších soutěží oboru gastronomie. Vítězem soutěže Kuchař roku 2015/2016, kterou organizuje Asociace kuchařů a cukrářů ČR, se stal Tomáš Kourek - Corporate executive chef The Pub Praha. Další dny probíhalo v rámci veletrhu FOR GASTRO & HOTEL semifinále mezinárodní kuchařské soutěže GLOBAL CHEFS CHALLENGE, kterého se zúčastnilo celkem 5 států střední Evropy. Náš zástupce Patrik Bečvář, vítěz soutěže Kuchař roku 2013/2014, vybojoval bronzovou medaili v hlavní kategorii. Odborníci hned první den diskutovali na konferenci Ministerstva financí a Finanční správy ČR k ožehavému tématu elektronická evidence tržeb. Čtyřdenní soutěžní klání připravila i České barmanská asociace. Bohatý doprovodný program doplnil i tradiční festival kulinářských specialit s přehlídkou nových trendů a inovací v gastronomii GASTRO TOUR od agentury T&M CREATIVE a další odborné konference a semináře.

V roce 2016 se soubor veletrhů bydlení a gastronomie uskuteční od 29. 9. 2016 do 2. 10. 2016 v PVA EXPO PRAHA v Letňanech.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: www.pvaexpo.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz