Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

NEJLEPŠÍ SVATEBNÍ DORTY ROKU 2016

NEJLEPŠÍ SVATEBNÍ DORTY ROKU 2016

12. 1. 2016 - Nejlepším svatebním dortem v roce 2016 se může pochlubit Michaela Fajmanová ze studia MIFA. Z pozvaných českých celebrit nejlíp peče dezerty a dekoruje dortíky Andrea Kabická.

V rámci finálového kola soutěže Svatební dort roku, který v neděli 10. ledna a sledovala více než tisícovka návštěvníků, o tom rozhodla odborná porota v čele s nejlepším českým cukrářem několika posledních let Lukášem Skálou. Členkou poroty byl i speciální host z Austrálie, špičková dortařka a lektorka Anna Maria Roche. Vítězný Svatební dort roku je nazvaný Lucia - třípatrový dort zdobený volánky a cukrovými květy v kombinaci oblíbených barev – bílé, mátové a lila.  „S porotci jsme se shodli na čistotě provedené práce, vyváženosti chutí a atraktivním vzhledu i po rozkrojení,“ uvedl Lukáš Skála.

02465-Andrea_Kabicka_161._20160110_162416_(2)_web.jpg

Foto: vítězka kategorie Nejsladší VIP - Andrea Kabická

Nejsladší VIP byla jednou z 9 kategorií nedělního finále cukrářské soutěže Svatební dort roku 2016. Jediná však, ve které soupeřily české celebrity – Andrea Kabická, Aleš Háma, Kamila Špráchalová a Markéta Hrubešová. Andrea Kabická přesvědčila odbornou porotu svými výkony ve dvou disciplínách – chutí vlastnoručně upečeného dezertu a designem na místě dekorovaným minidortem na téma kávy Nespresso.

„Počtem soutěžících i šíří designů byla letos nejbohatší kategorie amatérů Cukrářský objev roku, ale mě osobně překvapila novinková kategorie Fashion skulptura, ve které soutěžící tento rok předvedli, že čeští cukráři prostě umí,“ komentovala průběh finále Soňa Solařová, ředitelka soutěže a majitelka svatební agentury Unique Wedding.

02465-cupcakes_90._DSCF1015_(2)_web.jpg

Výrazný kvalitativní posun zaznamenala juniorská kategorie, kterou stejně jako loni posílili slovenští studenti. V kategorii Modelace cukrových květin jsme viděli opět dokonalé výtvory a Svatební design dortu bude inspirací pro mnohé cukráře.

„Den byl nabitý programem, a to nejen na pódiu a ve foyer nebo v učebnách, kde probíhaly po celý den zajímavé kurzy, ale také na stáncích všech vystavovatelů. Pro naši firmu to byla jedinečná příležitost nechat zákazníky vyzkoušet pomůcky a ochutnat suroviny, které nabízíme k prodeji,“ chválí víceúčelovost soutěže Michal Nettel zástupce partnera soutěže portálu ozdobdort.cz.

Vítězové všech kategorií získají týdenní stáž pod vedením Lukáše Skály, držitele titulu Cukrář roku a šéfcukráře restaurace Bruxx a vítězové kategorií Svatební dort roku a Cukrářský objev roku navíc mohou absolvovat jedinečný kurz vedený světoznámou cukrářkou Annou Marií Roche, která na finále přicestovala až z daleké Austrálie. Umístění na druhých místech se mohou těšit z kurzů od Stáni Mutlové (PunkRockCakes), Jarky Kasálkové (Luxusní dorty), Julie Alexovičové (Top Cake Studio) a dalších.

Více fotografií ze soutěže najdete na Fb: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.986729981392704.1073741865.111894218876289&type=3

VÝSLEDKOVÁ LISTINA

 

Kategorie Svatební dort roku

1. místo: Michaela Fajmanová / Lucia

Lucie Velechovská / Láska hory přenáší

Jana Hrubá / Svatba v šedo-bílé

 

Kategorie Svatební design dortu

Lucie Velechovská / Bonnie a klid

Victoria Mkhitaryan / Luxusní svatba v barvě „Marsala“

Martina Kovaldová / Upíří svatba

 

Kategorie Svatební sada cupcakes

Markéta Sukupová / Láska na provázku

Petra Pecháčková / Společná plavba životem

Klára Libá / Ve zlatě

 

Kategorie Modelace cukrových květin

Jana Hrubá / Věnec s rudými máky

Silvia Kovárová / Květinová romance

Linda Pereslény Zemánková / Zabudnuté leto…

 

Kategorie Juniorský hudební dort

Veronika Chodůrová / Na vlnách tónů

Monika Ťahůnová / Melódia môjho srdca

Patrik Zachara / Tóny lásky

 

Kategorie Fashion skulptura

Jana Teperová / Střevíčky pro Sluneční paní

Martina Kovaldová / Popelčiny střevíčky

Kateřina Holubářová / Letní bota značky Prada

 

Kategorie Cukrářský objev roku

Šárka Finsterlová / Očima skřítků

Stanislava Buřičová / Zimní krása

Petra Krátká / Stopy ve sněhu

 

Nejsladší VIP

Andrea Kabická

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz