Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Lázně Luhačovice zaznamenaly vloni nárůst pobytových dnů o 5 %

Lázně Luhačovice zaznamenaly vloni nárůst pobytových dnů o 5 %

21. 1. 2016 – LUHAČOVICE - Po útlumu zájmu o lázně v předchozích letech zaznamenaly Lázně Luhačovice, a. s., již v roce 2014 mírné oživení. Loni se poptávka po lázeňských pobytech ještě zvýšila. V roce 2015 tak Lázně Luhačovice navštívilo téměř 33 tisíc hostů, což odpovídá roku 2014, ale počet pobytových dnů se zvýšil o 5 %. Informoval o tom výkonný ředitel lázní Ing. Jiří Dědek, MBA.

Lázně evidují zvýšený zájem o léčbu pohybového ústrojí

„Uplynulý rok tak hodnotíme jako dobrý z pohledu nejen našich lázní, ale i celého oboru. Příznivých výsledků bylo dosaženo i přesto, že v první polovině roku procházel hotel Morava rekonstrukcí a jeho lůžka nebyla nabízena. Rostly hlavně léčebné pobyty hrazené zdravotními pojišťovnami u dospělých i u dětí, které léčíme již od 1,5 roku s doprovodem. Dosažené výsledky byly příznivě ovlivněny novou právní úpravou, která začala platit na začátku roku 2015, ale i zrušením regulačního poplatku 100 Kč od ledna 2014. U části indikací dospělých nová legislativa především prodloužila délku lázeňské péče z 21 na 28 dní. Léčba dýchacího ústrojí i nadále zůstává na první pozici léčených indikací v Luhačovicích. Téměř 60 % klientů zdravotních pojišťoven k nám přišlo za léčbou právě těchto onemocnění. Pozitivní vliv na celkové výsledky měl i zvýšený nárůst zájmu o léčbu pohybového ústrojí v Luhačovicích formou komplexní lázeňské péče. Již druhým rokem jsme zaznamenali také nárůst dětí školního věku, které absolvují lázeňskou léčbu bez doprovodu,“ řekl J. Dědek.

Lázně Luhačovice, to nejsou jen léčebné procedury, ale také kvalitní kuchyně v luxusním prostředí

Dodal, že díky provedeným změnám v lázeňství jsou lázeňské léčebné pobyty hrazené zdravotními pojišťovnami dostupnější více lidem. Lázeňským subjektům v České republice přinesly změny po letech nejistoty větší stabilitu.

Navštivte Lázně Luhačovice!

Zdroj text a foto: Štefan Kuča

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz