Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Salon vín otevřel své brány

Salon vín otevřel své brány

11. 2. 2016 – VALTICE - Na přelomu ledna a února 2016 se otevřely brány letošního Salonu vín ČR, který představuje největší a zároveň nejvyšší soutěžní vinařské klání v České republice a zároveň lákavou turistickou destinaci v podobě degustační expozice stovky nejlepších moravských a českých vín. Tato vína prošla několikakolovým výběrem odborných komisí z letošních 1423 uchazečů o prestižní titul.

Sto nejlepších moravských a českých vín

Sto nejlepších moravských a českých vín prezentovaných v degustační expozici je k vidění a hlavně k ochutnání od soboty 30. ledna 2016 v prostorách zrekonstruovaného podzemí státního zámku ve Valticích. Vítězná vína zde bude možné po celý rok ochutnávat ve volných nebo profesionálním sommelierem řízených degustacích. Samozřejmostí je pak i možnost vybraná vína nakoupit.

02518-Logo_Salon_2016_stin.jpg

Naučná expozice

Součástí Salonu vín je také naučná expozice věnovaná vinařství a prodejna dárkových předmětů, vinařské literatury, degustátorských skleniček či sommelierských potřeb.

Vína pro vzdělávání

Vína uložená v degustační expozici Salonu vín ČR jsou určena ke vzdělávání návštěvníků o víně a propagaci a podpoře našeho vinařství. Široká veřejnost, včetně zahraničních návštěvníků, má možnost naše ochutnat oceněná vína a zároveň se dozvědět zajímavé informace o jednotlivých vínech i vinařích, jejichž vína jsou v Salonu vín zastoupena.

02518-Iing._Marek_Babisz_1_-_hlavni_sommelier_Narodniho_vinarskeho_centra.jpg

Salon vín, vyvrcholení systému soutěží

Salon vín – národní soutěž vín – je vyvrcholením celého systému soutěží a hodnocení vín, který se skládá z 5 soutěží: 4 soutěže ve vinařské oblasti Morava podle jednotlivých podoblastí (znojemská, mikulovská, velkopavlovická a slovácká) a soutěž vinařské oblasti Čechy. Na oblastní soutěže pak navazují dvě celostátní kola. Propracovaný tříkolový systém hodnocení zaručuje nejvyšší možnou kvalitu vítězných vín.

Zdroj text a foto: Nikola Bukajová

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz