Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Těšte se na jeden z nejlepších olivových olejů světa

Těšte se na jeden z nejlepších olivových olejů světa

18. 4. 2016 – SVĚT - Boutique Gurmán má za cíl v letošním roce přinášet lidem spoustu novinek. Patří mezi ně i výrobky řecké společnosti Apollonia. Nebudeme vás dále napínat, ale tato firma produkuje jeden z nejlepších olejů, které jsme kdy zkusili. A že jsme toho už zkusili…..

„Svět je malý a o náhody tady není nouze,“ říkají si sýraři z Boutique Gurmán, když se účastnili letošního veletrhu Salima 2016.  Potkali se na ni totiž se zástupci krétské společnosti Apollonia. „Vyzkoušeli jsme jejich produkty a měli jsme jasno. Tohle prostě musíme v našich sýrárnách mít. Už dlouho se nám nestalo, že by nás nějaké výrobky tak oslovily,“ netají nadšení Martin Svačinka. Slovo dalo slovo a v těchto dnech se pilně pracuje na tom, aby se dobroty z Kréty objevily i na pultech našich sýráren. Nikde jinde se v republice sehnat nedají.

02638-recko-olivy1.jpg

Společnost Apollonia Farm Fresh

„Naše společnost Apollonia vyrábí vysoce kvalitní olivové oleje. S ohledem na řecké tradice jsme tak schopni dodávat ty nejkvalitnější z krétských produktů a nejlepší olivový olej na světě,“ není skromná Šárka Patermannová, která pro tuto společnost pracuje. A proč by také měla být? Vždyť jejich oleje sbírají jedno mezinárodní ocenění za druhým. Jejich acidita se pohybuje mezi 0.2 až 0.6 procenty, což vypovídá o mnohém. Většina olejů je v BIO kvalitě, nebo na certifikát čekají.  Olivy jsou ručně sbírány. Drceny jsou výhradně šetrným způsobem za studena. Do olejů se již pak nedávají žádné přísady. Je to prostě čistý olej, voňavý, jemný a tak dobrý, že stačí jen čerstvá bageta, olej a pochutnáte si jako králové. Vedle vynikajících olivových olejů vyrábí Apollonia také špičkové ovocné džemy, med od divokých včel z krétských hor, bio tyčinky, krétská koření a čaje. „Džemy vyrábíme podle vlastních receptur, obsahující krétské ovoce. Jsou bez konzervantů s obsahem ovoce až 80%. Džem Jahoda získal zlatou medaili na soutěži v Paříži  1001 Degustation, džem Jahoda / Čokoláda obdržel ve stejné soutěži stříbrnou medaili,“ pokračovala Šárka. Jak dále řekla, bylinky pochází z divokých druhů. Jde hlavně o šalvěj, verbenu (sporýš) či heřmánek.  Za zmínku stojí i jejich čaje. „Kréta má plně slunečno 300 dní v roce, což zvyšuje množství fotosyntézy. Ta shromažďuje velké množství éterických olejů a čaj je tak více aromatický,“ vysvětlila Šárka. Sama doporučuje i úžasné směsi koření, se kterým dokážete i v našich končinách uvařit výtečné tradiční řecké jídlo, jako je třeba musaka nebo tzatziki. „A máme také vlastní druh oregana,“ doplnila s úsměvem.

02638-recko-salima.jpg

Zdroj text a foto: Boutique Gurmán, vemena.cz

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz