20. 12. 2011 - BOHUSLAVICE U ZLÍNA – Už po desáté provoní Bohuslavice u Zlína domácí klobásky. Jubilejní ročník zdejšího vyhlášeného koštu je naplánovaný opět mezi Vánoce a Silvestra - na 28. prosince. Program začne v Kulturním domě v 18 hodin.
Získat Cenu odborné poroty nebo Cenu veřejnosti z bohuslavického koštu je už velmi ceněnou záležitostí a organizátoři proto nepochybují, že maximální počet soutěžních vzorků – tedy 20 – bude stejně jako vloni naplněn. „Základní kritérium pro výběr zůstává stejný. Musí jít vždy o domácí výrobky,“ upozornil organizátor akce Libor Buchta.
Ti, co si doma vyrábí voňavé klobásky, se shodují na tom, že je nutné použít co nejkvalitnější ingredience a prověřený recept. „Ten ale málokdo z těch úspěšných prozradí, a není divu,“ přiznal s úsměvem Libor Buchta.
Bohuslavický košt je vyhlášený nejen kvalitními uzeninami, ale také bohatým doprovodným programem. Během toho letošního vystoupí místní mladí tanečníci z klubu Smajlíci, k vidění budou kankánové tanečnice ze skupiny Za pět peněz a velmi lákavá bude tombola. V ní bude možné vyhrát vynikající domácí potraviny. „Samozřejmě klobásky, dále uzené a nakládané sýry, tlačenku, celou vepřovou hlavu, uzenou kýtu, frgály nebo třeba utopence. Prostě samé dobroty,“ ujistil organizátor koštu.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.