4. 5. 2016 – PRAHA - Největší kulinářský festival, který se letos koná již pošesté, přichází opět do Prahy. Festival dobrého jídla a pití proběhne ve dnech 25. – 26. června v parku na Vítkově. Návštěvníci se mohou těšit na to nejlepší z klasické, molekulární nebo extrémní kuchyně.
Nejenom, že jsme připojili další město – Brno, ale přichystali jsme i další novinky. Letos na vás čekají hned čtyři pódia a novinka, která překvapí hlavně studenty….
Avantgardní kuchař Petr Koukolíček připraví medvědí maso z odlovených, divoce žijících medvědů: „Návštěvníkům festivalu budeme nabízet pokrmy z našeho extrémního cateringu jako jsou speciality z krajty, krokodýla nebo žáby. Letošní novinkou však bude medvědí maso, které bude připraveno podle staroslovanského receptu, ale za použití moderních metod, určitě stojí za vyzkoušení,“ říká propagátor molekulární gastronomie.
Gurmánský Bosch Fresh Festival nabídne kromě gastronomických pochoutek také výborné pivo a víno. Kromě menších rodinných pivovarů a minipivovarů se představí Pilsner Urquell, který se stal hlavním pivovarem festivalu a speciálně k této příležitosti uvařil speciální pivo. „V Plzeňském Prazdroji, jakožto hlavním pivovaru Bosch Fresh Festivalů jsme uvařili várku Pilsner Urquell, která bude připravena pro všechny gurmány a gurmety na Bosch Fresh Festivalu v Brně, Plzni, Pardubicích a Praze. Návštěvníci si budou moci vychutnat mistrovsky načepovaný zlatý ležák, jak v klasické, tak v nefiltrované podobě. Dej bůh štěstí a na viděnou na Bosch Fresh festivalu,“ říká sládek Václav Berka. Hlavním vinařstvím festivalu bude vinařství VIA VINI, které návštěvníkům nabídne tuzemská i zahraniční vína. Jejich sommelier bude vína doporučovat k degustačním menu přímo na hlavním pódiu. „Na festivalu představíme jedinečná vína z butikového vinařství Filip Mlýnek z Dolních Dunajovic, novou řadu bílých vín z Vinařství Skoupil a Červinka. Nebudou chybět biodynamická vína rakouského Vinařství Umathum a nová řada lehkých a svěžích vín Nine and Fine z rakouského vinařství Schwarzboeck s obsahem 9% alkoholu. Pro návštěvníky máme připraveny degustace všech vín na našem stánku na hlavní ploše a velké množství soutěží o vína, pobyty a degustace u našich vinařů. Novinkou bude představení naší nové služby „Vinný kurýr“ kde nabídneme vybraná vína z produkce našich vinařů za nejvýhodnější ceny,“ uvádí Tomáš Čepek, spolumajitel VIA VINI. Kromě VIA VINI se v Praze představí dalších 9 producentů vína, vinařství a vinoték.
Pro děti bude v parku na Vítkově připraven dětský koutek Pribináček s řadou aktivit a celodenním programem. Návštěvu festivalu můžou lidé také spojit s prohlídkou památníku.
Součástí festivalu v Praze bude soutěž o pražskou restauraci roku, které se zúčastní TOP 10 restaurací z Prahy se svým soutěžním degustačním menu. O vítězi letošního ročníku mohou návštěvníci, spolu s odbornou porotou, rozhodnout svými hlasy v průběhu celého festivalového víkendu.
Festival se pro následující dva roky spojil se značkou domácích spotřebičů BOSCH společnosti BSH. Spolupořadatelem bude stejně jako vloni FTV Prima se značkou Prima Fresh. „Spojení domácích spotřebičů Bosch s jedinečnou gastronomickou akcí, jakou je Fresh Festival, vnímáme jako ideální symbiózu. Kvalitní gastronomie potřebuje nejen kvalitní suroviny a kuchaře, ale nepochybně také kvalitní spotřebiče. O kvalitě, technologické vyspělosti a elegantním designu domácích spotřebičů Bosch se budou moci návštěvníci sami přesvědčit na Bosch workshop stage, kde mj. vystoupí i ambasadorka značky Bosch Karolína Kamberská,“ říká Radka Petrášková, Head of Marketing CZ/SK, ze společnosti BSH domácí spotřebiče.
Otevírací doba:
sobota 25. června 10 – 21 hod.
neděle 26. června 10 – 18 hod.
Vstupné:
sobota nebo neděle 100 Kč
ZTP a děti do 130 cm vstup zdarma
Držitelé platných průkazů ISIC/ITIC mají vstup na Bosch Fresh Festival zdarma
Více info na webu www.freshfestival.cz, Facebook Fanpage nebo na Instagram.com/fresh_festival
Zdroj text a foto: Ondřej Hubatka
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.