Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

BOSCH FRESH FESTIVAL láká na lahůdky klasické i extravagantní gastronomie

BOSCH FRESH FESTIVAL láká na lahůdky klasické i extravagantní gastronomie

4. 5. 2016 – PRAHA - Největší kulinářský festival, který se letos koná již pošesté, přichází opět do Prahy. Festival dobrého jídla a pití proběhne ve dnech 25. – 26. června v parku na Vítkově. Návštěvníci se mohou těšit na to nejlepší z klasické, molekulární nebo extrémní kuchyně.

Co vás čeká

  • Jedinečná gastronomie s delikatesy z celého světa
  • Živé cooking show pod vedením hvězdných kuchařů
  • Program pro celou rodinu

Nebude chybět

  • Klasická gastronomie – Pokrmy klasické české, ale i zahraniční kuchyně v podání vyhlášených kuchařů
  • Molekulární kuchyně – molekulární kuchyně připravuje pokrmy metodami známými spíše z laboratoří (emulgování, mražení tekutým dusíkem, přidávání různých látek rozkládajících strukturu suroviny), čímž vytváří naprosto nečekané pokrmy. Na Bosch Fresh Festivalu můžete ochutnat například  Nitro zmrzlinu z mladého jehličí, připravenou v kapalném dusíku při -196°C
  • Extrémní catering – ochutnejte exotická jídla, jako pochoutka se dá připravit had,  krokodýl,
    zebra nebo žáby. Na festivalu můžete ochutnat například Burger z krokodýla s mango a jalapeňo omáčkou v „crocodile“ bulce
  • Hmyzí kuchyně – hmyz se konzumuje napříč celým světem kromě Evropy a tudíž je u nás exotickým gurmánským zážitkem, na festivalu vyzkoušejte třeba Sklípkana růžového (Gramostola rosea) podávaného na mladém salátku
  • A to vše s největšími kuchařskými esy: Zdeněk Pohlreich, Dalibor Navrátil, Oldřich Sahajdák, Petr Ocknecht, Petr Koukolíček, Karolína Kamberská a další...

02668-bosch_festival_3.jpg

Letos samé novinky

Nejenom, že jsme připojili další město – Brno, ale přichystali jsme i další novinky. Letos na vás čekají hned čtyři pódia a novinka, která překvapí hlavně studenty….

  • Bosch cooking stage - hlavní scéna, tradičně nejsledovanější v rámci celého festivalu, se opět promění v živou kulinářskou show s nejlepšími šéfkuchaři. Po celý den zde budou probíhat hodinové show známých kuchařů. Někteří návštěvníci budou vybráni, aby přímo s nimi na pódiu připravili menu o 3 chodech a zároveň je jako první ochutnají. Sommelier vinařství VIA VINI k menu doporučí skvělé víno.
  • Bosch workshop stage – v rámci této interaktivní stage budou čtyři návštěvníci vařit přímo s kuchaři ve vybavených kuchyních. Tuto stage moderuje Sandra Parmová z Prima TV.
  • Grill stage – zde ochutnáte to nejlepší, co se lahůdek z grilu týká. Program této stage moderuje Monika Leová z Prima TV.
  • Coffee stage - novinka letošního roku, program této stage budou tvořit baristé. Připraví kávu ve všech podobách a chutích, ukážou latté art a nebude chybět prezentace zúčastněných pražíren a partnerů. Hlavní hvězdou bude Roberto Trevisan, který vlastní Školu kávy.
  • Vstup zdarma pro studenty – rádi bychom na festivalu přivítali i mladé lidi zajímající se o gastronomii, proto jsme pro letošní rok připravili ve spolupráci s ISIC nabídku pro všechny držitelé karet ISIC a ITIC a zveme je, aby se na festival přišli podívat ZDARMA a nasáli pohodovou a zážitky nabitou atmosféru festivalu.

Překvapení letošního roku

Avantgardní kuchař Petr Koukolíček připraví medvědí maso z odlovených, divoce žijících medvědů: „Návštěvníkům festivalu budeme nabízet pokrmy z našeho extrémního cateringu jako jsou speciality z krajty, krokodýla nebo žáby. Letošní novinkou však bude medvědí maso, které bude připraveno podle staroslovanského receptu, ale za použití moderních metod, určitě stojí za vyzkoušení,“ říká propagátor molekulární gastronomie.

02668-bosch_festival_4.jpg

Co se bude pít?

Gurmánský Bosch Fresh Festival nabídne kromě gastronomických pochoutek také výborné pivo a víno. Kromě menších rodinných pivovarů a minipivovarů se představí Pilsner Urquell, který se stal hlavním pivovarem festivalu a speciálně k této příležitosti uvařil speciální pivo. „V Plzeňském Prazdroji, jakožto hlavním pivovaru Bosch Fresh Festivalů jsme uvařili várku Pilsner Urquell, která bude připravena pro všechny gurmány a gurmety na Bosch Fresh Festivalu v Brně, Plzni, Pardubicích a Praze. Návštěvníci si budou moci vychutnat mistrovsky načepovaný zlatý ležák, jak v klasické, tak v nefiltrované podobě. Dej bůh štěstí a na viděnou na Bosch Fresh festivalu,“  říká sládek Václav Berka. Hlavním vinařstvím festivalu bude vinařství VIA VINI, které návštěvníkům nabídne tuzemská i zahraniční vína. Jejich sommelier bude vína doporučovat k degustačním menu přímo na hlavním pódiu. „Na festivalu představíme jedinečná vína z butikového vinařství Filip Mlýnek z Dolních Dunajovic, novou řadu bílých vín z Vinařství Skoupil a Červinka. Nebudou chybět biodynamická vína rakouského Vinařství Umathum a nová řada lehkých a svěžích vín Nine and Fine z rakouského vinařství Schwarzboeck s obsahem 9% alkoholu. Pro návštěvníky máme připraveny degustace všech vín na našem stánku na hlavní ploše a velké množství soutěží o vína, pobyty a degustace u našich vinařů. Novinkou bude představení naší nové služby „Vinný kurýr“ kde nabídneme vybraná vína z produkce našich vinařů za nejvýhodnější ceny,“ uvádí Tomáš Čepek, spolumajitel VIA VINI. Kromě VIA VINI se v Praze představí dalších 9 producentů vína, vinařství a vinoték.

Program pro celou rodinu

Pro děti bude v parku na Vítkově připraven dětský koutek Pribináček s řadou aktivit a celodenním programem. Návštěvu festivalu můžou lidé také spojit s prohlídkou památníku.

02668-bosch_festival_1.jpg

Soutěž o restauraci roku

Součástí festivalu v Praze bude soutěž o pražskou restauraci roku, které se zúčastní TOP 10 restaurací z Prahy se svým soutěžním degustačním menu. O vítězi letošního ročníku mohou návštěvníci, spolu s odbornou porotou, rozhodnout svými hlasy v průběhu celého festivalového víkendu.

Spojení s kvalitou

Festival se pro následující dva roky spojil se značkou domácích spotřebičů BOSCH společnosti BSH. Spolupořadatelem bude stejně jako vloni FTV Prima se značkou Prima Fresh. „Spojení domácích spotřebičů Bosch s jedinečnou gastronomickou akcí, jakou je Fresh Festival, vnímáme jako ideální symbiózu. Kvalitní gastronomie potřebuje nejen kvalitní suroviny a kuchaře, ale nepochybně také kvalitní spotřebiče. O kvalitě, technologické vyspělosti a elegantním designu domácích spotřebičů Bosch se budou moci návštěvníci sami přesvědčit na Bosch workshop stage, kde mj. vystoupí i ambasadorka značky Bosch Karolína Kamberská,“ říká Radka Petrášková, Head of Marketing CZ/SK, ze společnosti BSH domácí spotřebiče.

02668-bosch_festival_2.jpg

Otevírací doba:

sobota 25. června 10 – 21 hod.

neděle 26. června 10 – 18 hod.

Vstupné:

sobota nebo neděle 100 Kč

ZTP a děti do 130 cm vstup zdarma

Držitelé platných průkazů ISIC/ITIC mají vstup na Bosch Fresh Festival zdarma

Více info na webu www.freshfestival.cz, Facebook Fanpage nebo na Instagram.com/fresh_festival

Zdroj text a foto: Ondřej Hubatka

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz