Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

prospěšná probiotika, novinka na trhu

prospěšná probiotika, novinka na trhu

29. 12. 2011 - Mléčné výrobky jsou u českých spotřebitelů velmi oblíbené a tvoří v jídelníčku nezastupitelnou roli jako přirozený zdroj vápníku a kvalitních živočišných bílkovin. Mlékárna Valašské Meziříčí nyní přináší na trh novinku - Acidofilní mléko s příchutí jahoda-malina.

Konzumací acidofilního mléka si nejen pochutnáte, ale také dodáte tělu potřebné „přátelské“ bakterie. Acidofilní mléko je k dostání v praktickém balení s novým uzávěrem, který každý ocení nejen na cestách. Ze zdrojů Výzkumného ústavu potravinářského v Praze, oddělení výživových látek, vyplývá, že probiotické kultury obsažené v kysaných výrobcích napomáhají vyrovnání střevní mikroflóry, posilují celkovou imunitu a zvyšují odolnost vůči působení karcinogenních látek.*

„Abychom oficiálně potvrdili naše tvrzení týkající se lahodné chuti a obsahu zdraví prospěšných látek v našich produktech, rozhodli jsme se pro spojení s Výzkumným ústavem potravinářským Praha a nechali si udělat nezávislý test našich vybraných výrobků,“ říká Zdeněk Bukovjan, vedoucí obchodu a marketingu Mlékárny Valašské Meziříčí. „Mezi testovanými výrobky bylo také Acidofilní mléko plnotučné. Posuzovány byly senzorické faktory, a to vzhled, barva, chuť, konzistence, vůně a celkový dojem. Hodnocení proběhlo v místnosti speciálně vybavené pro senzorické hodnocení potravin a panel hodnotitelů byl tvořen 11 školenými osobami,“ dodává Zdeněk Bukovjan.

Výrobky s probiotiky jsou na obalech označeny zkratkou ABT, která značí použité probiotické kultury Lactobacillus acidophilus, Bifidofacteria a Streptococcus thermophilus. Tyto bakterie se postarají o rovnováhu ve střevech, posílení celkové imunity organismu a správné zažívání. Dle případových studií porovnávajících mléčné výrobky jako zdroj vápníku a kvalitních živočišných bílkovin vyšlo acidofilní mléko jako nejlépe hodnocené, a to díky obsaženému tuku, který je nositelem kladných senzorických vlastností.

*Zdroj: Výzkumný ústav potravinářský Praha, oddělení výživových látek

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz