Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Cukráři se setkají v Čokoládových lázních

Cukráři se setkají v Čokoládových lázních

18. 7. 2016 - Už podruhé mohou cukráři letos v září poměřit své síly na festivalu Čokoládové lázně ve Velkých Losinách. Festival je oslavou cukrářského umu a kreativity a do budoucna se chce stát největším setkáním mistrů cukrářů a čokolatiérů v České republice. V těchto dnech se mohou jednotlivci i cukrářské týmy přihlásit do festivalové soutěže, kterou organizátoři vyhlašují ve spolupráci s brněnskou pobočkou Asociací kuchařů a cukrářů České republiky.

Už první ročník festivalu Čokoládové lázně, který se uskutečnil loni v posledním zářijovém víkendu ve Velkých Losinách, potvrdil, že umění cukrářů a dalších odborníků z oborů gastronomie ve spojení s krásným prostředím podhůří Jeseníků, přiláká návštěvníky z celé republiky. Do Velkých Losin se napoprvé sjelo kolem dvou tisíc lidí a do první festivalové soutěže, ve které měli účastníci za úkol vytvořit slavnostní výrobek na téma Velké Losiny, se přihlásilo 15 profesionálních cukrářů.

Absolutním vítězem se stal exponát pod názvem Lázně, který vytvořila Ludmila Jařabová z Kravař. 2. místo Historie ručního papíru – Iveta Černošková  AVOS Kroměříž, 3. místo Popravčí dub – Lenka Juránková škola Jeseník. Eliška Dernerová a Pavlína Permedlová  za AKC ČR pobočku Brno se prezentovaly s exponátem Kufr a získaly 2. místo ve veřejném hlasování.

Profese cukrářů si zaslouží úctu, obdiv a respekt. Festival je připravován pro všechny generace. Budeme tvořit a zdobit kopec z muffinů, dále se děti, dospělí v aktivním věku i senioři mohou zapojit do hodnocení  výtvorů  profesionálů nebo se mohou zúčastnit sladkých soutěží přímo na místě.

02804-previewx.jpg

Propozice k soutěži najdete na festivalových stránkách http://www.cokoladove-lazne.cz/ . Přihlášky do soutěže můžete posílat do 14. září. Téma Jeseníky – v zadání je možnost si vybrat ze zajímavých míst, staveb, přírodních krás,  historii Jeseníků, lidových tradic a zvyků a podobně…

Letošní ročník Čokoládových lázní se uskuteční ve Velkých Losinách 17. a 18. září. Nabídne ukázky práce cukrářů i dalších odborníků z oboru gastronomie, ochutnávky cukrářských i pekařských výrobků a poprvé nabídne také festivalový večer nazvaný Snoubení vína s čokoládou.

ACK ČR

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz