Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

V novém roce lehce a nápaditě, recept na krémové rizoto

V novém roce lehce a nápaditě, recept na krémové rizoto

18. 1. 2012 - Dopřáli jste si o Vánocích více jídla a nejrůznějších cukrovinek, než obvykle a nyní přemýšlíte o tom, že je na čase odlehčit jídelníček? Obáváte-li se toho, že zdravá jídla Vám nebudou příliš chutnat a Vaše předsevzetí Vám tak dlouho nevydrží, pak určitě vyzkoušejte nápadité recepty s Philadelphií light.

Krémový sýr Philadelphia light obsahuje pouze dvanáct procent tuku, přesto si zachovává krémovou konzistenci. Díky své jemné chuti a širokým možnostem použití je tak ideálním pomocníkem při přípravě odlehčených jídel jak ve studené, tak i v teplé kuchyni.

„Cream cheese Philadelphia je světově oblíbený krémový sýr, který se prodává v devadesáti čtyřech zemích po celém světě. V Čechách proslul tento sýr především jako základní ingredience známého cheesecaku,“ říká Martin Kincl, marketingový ředitel značky Philadelphia pro Českou republiku. „Těší nás, že v poslední době objevuje kouzlo Philadelphie stále více kuchařů a kuchařek. Tento sýr se tak dostal do povědomí široké veřejnosti i jako výtečná ingredience například do krémových omáček, polévek, dipů či dalších typů jídel. Pro inspiraci, jak lze Philadelphii využívat v teplé kuchyni, nyní přinášíme tipy na zajímavé recepty,“ dodává Martin Kincl.

1) Krémové rizoto s houbami a špenátem
Počet porcí: 4
Čas na přípravu: 25 min.

Přísady
1 pórek nakrájený na kolečka
1 lžíce oleje

300 g rýže
250 g žampionů
1 litr zeleninového vývaru
100 g špenátových listů
175 g Philadelphia smetanový sýr Light

Příprava
1. Pórek osmahneme na rozpáleném oleji na pánvičce, přidáme rýži na rizoto a dusíme, dokud není lehce sklovitá.
2. Přidáme 100 ml zeleninového vývaru. Zbývající vývar přidáváme po troškách tak, aby rýže plynule nabrala tekutinu. Dále vaříme až dokud nebude rýže al dente (do poloměkka).
3. Přidáme žampióny a špenát a chvíli povaříme.
4. Nakonec přidáme při mírné teplotě Philadelphii, kterou necháme rozpustit a poté již vychutnáváme.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz