Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Obcí Lhotka se v sobotu ponese zvuk folklóru

Obcí Lhotka se v sobotu ponese zvuk folklóru

19. 8. 2016 - V sobotu 20. srpna 2016 se ve Lhotce uskuteční XXII. ročník Sochových národopisných slavností. Slavnosti se odehrávají v příjemném prostředí přírodního areálu. Vedle pestrého programu a milé atmosféry budou pro návštěvníky lákadlem i nejrůznější speciality domácí kuchyně.

Slavnosti se konají na počest Vincence Sochy, někdejšího ředitele místní školy, zakladatele folklorního souboru Pilky a především sběratele lidových písní a tanců okolo hory Ondřejník.

Program bude jako tradičně zahájen ve 13.30 hodin setkáním všech účinkujících u pamětní desky Vincence Sochy a následným průvodem do areálu slavností. Od odpoledních až do večerních hodin se v pěti pořadech představí na šestnáct dětských i dospělých folklorních souborů a cimbálových muzik z Moravy, Čech a Slovenska.

02871-korean-stew-904470__180.jpg

Lhotka leží jihovýchodně od obce Hukvaldy. Obec se rozkládá v horském údolí na úpatí vrcholu Ondřejník ( 890 m.n.m.). Na severozápadě od obce se zvedají vrcholky Palkovických hůrek a na jihovýchodě Beskydy.

Text a foto: Turistický portál Beskydy, Pixabay

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz