Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Sobota bude patřit nejlepším vínům Velkopavlovicka

Sobota bude patřit nejlepším vínům Velkopavlovicka

26. 8. 2016 - V sobotu 27. srpna se v Hustopečích představí nejlepší vína Velkopavlovicka, která se zúčastnila naší největší a nejvyšší Národní soutěže vín.

Výstava vín proběhne od 14 hodin ve společenském domě v Herbenově ulici v Hustopečích. Návštěvníci se mohou těšit na Šampiona, vítěze jednotlivých kategorií a dalších bezmála 600 vín s původem hroznů ve velkopavlovické vinařské podoblasti. Šampionem se stalo André 2013 kabinetní víno z vinařství Vinselekt Michlovský a.s., což jen potvrzuje fakt, že je velkopavlovická vinařská podoblast centrem výroby červených vín u nás.

Akci doprovodí cimbálová muzika Eliška a folklórní vystoupení. V 18 hodin pak Hustopečská chasa předvede folklorní pásmo „Zarážení hory“. Příjemný je i formát výstavy, kde za vstupné ve výši 300 Kč čeká na návštěvníky neomezené ochutnávání toho nejlepšího, co vinaři na Velkopavlovicku vyrobili.

Výstava Národní soutěže vín velkopavlovické vinařské podoblasti navazuje na hodnocení, jenž proběhlo 15. a 16. srpna pod garancí Svazu vinařů ČR, za organizačního zajištění Národním vinařským centrem a za finanční podpory Vinařského fondu.

Šampion a vítězové kategorií:

Kategorie A - bílá vína suchá a polosuchá

Vítěz kategorie: Sauvignon 2015 pozdní sběr - Rodinné vinařství Spěvák s.r.o.

Kategorie B - bílá polosladká

Vítěz kategorie: Sauvignon - botrytis cinerea 2014 výběr z bobulí – Vinařství Pechor

Kategorie C - sladká vína

Vítěz kategorie: Lokus červený 2012 likérové víno – VÍNO J. STÁVEK

Kategorie D - růžová vína

Vítěz kategorie: Rosé Trkmanska 2015 VOC Modré hory – VÍNO J. STÁVEK

Kategorie E - červená vína suchá a polosuchá

Vítěz kategorie a Šampion: André 2013 kabinetní víno – Vinselekt Michlovský a.s.

Kategorie G - sekty

Vítěz kategorie: Bohemia Sekt Prestige brut 2013, jakostní šumivé víno s.o. - BOHEMIA SEKT, s. r. o.

Nejlepší kolekce: Víno Rakvice s.r.o.

Velkopavlovická vinařská podoblast je krajina s členitým reliéfem, která severně od Velkých Bílovic stoupá do kopců Hustopečské pahorkatiny a pak v úrodných rovinách pozvolna klesá až k Brnu. Patří k nejslunnějším a nejteplejším místům České republiky, a proto se proslavila mimořádnými červenými víny, zejména Svatovavřineckým a Frankovkou. V severní části se daří také bílým odrůdám – Veltlínskému zelenému, Rulandskému šedému, Tramínu červenému, Pálavě a Muškátu moravskému.

Zdroj: Dominika Uhrová, omnimedia

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz