Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Na Prague Wine Trophy vinaři VOC Znojmo získali 11 medailí

Na Prague Wine Trophy vinaři VOC Znojmo získali 11 medailí

11. 10. 2016 - Na největší mezinárodní soutěži vín v ČR – Prague Wine Trophy – uspěli také vinaři VOC Znojmo. Odnesli si celkem jedenáct medailí, z toho jednu prémiovou zlatou, devět zlatých a jednu stříbrnou.

„Prague Wine Trophy je jedna z neprestižnějších soutěží vín, a tak je nám velkou ctí, že vína našich vinařů si z třetího kola soutěže odnášejí 11 medailí. Je to důkaz, že naše vinařství opravdu vyrábějí vína světové kvality,“ říká předseda VOC Znojmo František Koudela.

 

Zlaté medaile si odneslo jedno červené cuvée od Arte Vini a dvě od Vino Hort, fortifikovaná vína Šaler od Vinařství Špalek si odnesla jednu prémiovou zlatou a jednu zlatou medailu, Müller Thurgau od Vinařství Lahofer získalo zlatou medailu a tatáž odrůda od Znovínu Znojmo stříbrnou medaili. Nejvíce oceněných vín vinařů VOC Znojmo bylo odrůdy Ryzlinku rýnského – celkem 4, přičemž všechny obdržely zlatou medailu. Jeden z vinařství Lahofer, jeden ze Znovínu Znojmo a dvě z Arte Vini, přičemž jeden z Ryzlinků byl v kvalitě VOC Znojmo. „Ryzlink je pro Znojemsko typickou odrůdou, k jeho pěstování tu máme ideální podmínky a um našich vinařů dokáže potenciál ryzlinků dovést téměř k dokonalosti. Že uspěl i ryzlink VOC Znojmo je třešničkou na dortu,“ dodává s úsměvem Koudela.

02955-wine-glasses-1246240__180.jpg

O PRAGUE WINE TROPHY

Prague Wine Trophy je mezinárodní soutěž vín určená pro vína z vinařských regionů z celého světa. Co do počtu hodnocených vzorků jde o největší mezinárodní soutěž vín v České republice. Soutěž Prague Wine Trophy probíhá ve čtyřech kolech (v termínech březen, květen, září, říjen). Hodnocená vína jsou rozdělena do celkem 32 kategorií, v každém kole se hodnotí 8 kategorií (resp. odrůd vín). Více na www.praguewinetrophy.cz.

 

O 3. KOLE SOUTĚŽE

Třetí kolo soutěže Prague Wine Trophy 2016 se konalo v Praze od 15. do 22. září. V porotě tentokrát zasedla i první česká Master of Wine, žijící v Londýně, Lenka Sedláčková. 3. kola se zúčastnilo 363 vín, z toho 153 domácích (42 %) a 210 zahraničních (58 %). Vína pocházela z 16 zemí (České republiky, Slovenska, Rakouska, Německa, Francie, Itálie, Španělska, Portugalska, Slovinska, Srbska, Bosny a Hercegoviny, JAR, Argentiny, Chile, Kalifornie a Austrálie. Bylo hodnoceno 8 odrůd nebo druhů vín: Riesling, Müller Thurgau, Cabernet Sauvignon, Shiraz, Nebbiolo, Zweigeltrebe, fortifikovaná vína a červená cuvée. Nejvíce soutěžilo ryzlinků – rovných 150. Medaile získalo ve 3. kole 75 soutěžících.

 

VÝSLEDKY VINAŘŮ VOC ZNOJMO

02955-logo_VOC.jpg

Červená cuvée 2013 - Red Reserve - Arte Vini  - 88 bodů - Prague Gold

Červená cuvée 2012 - Premium VINO HORT -  88 bodů - Prague Gold

Červená cuvée 2012 - Selection VINO HORT - 87bodů  - Prague Gold

Fortifikovaná vína 2000 Víno Šaler - Vinařství Špalek - 90 bodů - Prague Premium Gold

Fortifikovaná vína 2011 Víno Šaler - Vinařství Špalek -  89 bodů -  Prague Gold

Müller Thurgau 2015 Muller Thurgau kabinet - Vinařství LAHOFER - 87 bodů - Prague Gold

Müller Thurgau 2015 Müller Thurgau - Znovín Znojmo - 85 bodů - Prague Silver

Riesling 2015 RR  - VOC Arte Vini -  87 bodů  Prague Gold

Riesling 2015 Ryzlink rýnský pozdní sběr -  Vinařství LAHOFER - 87 bodů- Prague Gold

Riesling 2015 RR - Arte Vini - 86 bodů - Prague Gold

Riesling 2013 Ryzlink rýnský -  Znovín Znojmo -  86 bodů - Prague Gold

Text a foto: VOC Znojmo, Pixabay

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz