Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Holba uvařila nový ležák, jmenuje se Hanuš.

Holba uvařila nový ležák, jmenuje se Hanuš.

17. 10. 2016 - Vůbec poprvé se jim připíjelo na Hanuše a dnes už má své skalní příznivce. Světlý kvasnicový kroužkovaný ležák Hanuš je novým pivem v Kalendáři speciálů, který má hanušovická Holba pro své štamgasty.

„Představujeme v něm nová piva v omezených edicích. Jsou zpestřením naší stálé nabídky a v restauracích je vítají nejen štamgasti. Jde především o pivní speciality s osobitou charakteristikou. I pro znalce jsou to chuťovky, se kterými se nesetkávají každodenně“ říká Vladimír Zíka, ředitel pivovaru Holba.

02966-HOLBA_sladek_Ludek_Reichl_vycep_web.jpg

Obr. Sládek pivovaru Luděk Reichl

Ležák Hanuš, který osvěžil letošní podzim, vznikl podle sládkovy receptury. Jejím základem je v tomto případě míchání různých druhů sladů a chmelů. Tentokrát nevsadil jen na poloraný červeňák, ale přidal i Sládka a další. Sládek je odrůda chmele, která dává pivu lahodnou vůni a hořkost s překvapivě táhlým dozníváním. To, že v hanušovickém pivovaru na pivo nespěchají, platí i pro Hanuše. Dostal více než 40 dnů, aby jeho tělo dostatečně zmohutnělo a získal výborný přirozený říz bez umělého dosycování oxidem uhličitým.

Hanuš má neodolatelně plnou a přitom svěží chuť a díky vysokému podílu živých kvasinek také vysoký podíl vitamínů. Zákal je pro něho typický, takže kvůli němu volat vrchního nemusíte.

Text a foto: Hana Matulová

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz