Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Rošáda v čele Hamé

8. 2. 2012 - BABICE/KUNOVICE - Hamé má nového generálního ředitele. Do čela potravinářského gigantu usedl Martin Štrupl, dlouholetý šéf logistiky a distribuce. Islandsko-lotyšská investiční skupina Nordic Partners, která je vlastníkem společnosti, si od něj slibuje hlavně rozšíření trhů a inovaci nabídky výrobků.

Štrupl na pozici generálního ředitele vystřídal Martina Jagoše. Za rošádou stojí dva důvody. „Firma po roce 2010, kdy dosáhla Top bodu z hlediska tržeb i ziskovosti, zažívá těžší období a potřebuje restart. A navíc se v cílech a názorech začal rozcházet s akcionáři,“ říká Martin Štrupl, který už stihl provést změny v organizační struktuře firmy. „Hledáme nové lidi do managementu, ale i do nižších pozic,“ prozradil Štrupl. Jinak ale propouštění nechystá, nicméně ani nábor nových zaměstnanců.

Jelikož Hamé v uplynulém roce zaznamenalo mírný pokles tržeb, hlavním cílem je rozšíření zahraničního trhu na Balkán, do Maďarska, ale i Ruska, kde jsou stále ještě velké rezervy. „Potřebujeme taky inovovat sortiment, zaměříme se na chlazená hotová jídla, masozeleninové kojenecké výživy a tomato program,“ prozradil generální ředitel firmy, jejíž roční tržby už poněkolikáté pokořily hranici 5 miliard korun.
Autor Petr Čech, týdeník DOBRÝ DEN S KURÝREM

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz