Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Salon místo lobby baru

Salon místo lobby baru

4. 11. 2016 - Olomoucký resort Hodolany, jehož součástí jsou kromě casina a wellnessu hotel Theatre a restaurace Entrée, má nový lobby bar. Situován je přímo v hotelové recepci a kromě celodenního provozu (otevřeno má od šesté ranní do jedné hodiny po půlnoci) sází především na atmosféru obývacího pokoje. Tedy spíš salonu.

Původní plány resortu zahrnovaly klasický dlouhý bar se zázemím, ale stejně jako restaurace Entrée i lobby hotelu prošlo od návrhu k realizaci mnoha úpravami. „Prvotním záměrem bylo vytvořit klasický lobby bar, jenže náš hotel má pouze 20 pokojů, a tak jsme se báli, že by byl příliš předimenzovaný. Navíc i tvář hotelové recepce se od prvních návrhů hodně změnila, a tak by v ní klasický bar s barovými židličkami působil rušivě,“ říká manažer restaurace Entrée Jiří Vyzourek a dodává: „Shodli jsme se na tom, že prostor pojmeme netradičně a že se zaměříme na osobní přístup, výběr prémiových a raritních láhví a starý způsob servírování ze servírovacích vozíků.“ Pracovní název lobby baru zněl po dobu jeho příprav Obývák, protože právě dojem toho, že sedíte u někoho doma v obývacím pokoji, má vyvolávat. Jelikož má však Resort Hodolany názvy všech provozů laděny do francouzštiny, dostal i on nakonec francouzské jméno – Salon.

Bar bez barového pultu

03008-01_Salon-1024x768.jpg

Realizace interiéru se ujal designér Pavel Kříž, jenž spolu se svým studiem Komplits stojí i za vzhledem restaurace Entrée a většiny prostor resortu. Soustředil se zejména na pohodlné sezení, barový pult úplně vynechal. Drinky se budou míchat přímo před hosty, k nimž si personál vše potřebné přiveze na servírovacím vozíku. „V Salonu nenajdete žádné stoly, jen malé odkládací stolky vedle lenošek. Obsluhu od hostů neodděluje barový pult, servírky jsou tak spíše hostitelky, jako kdybyste přišli na návštěvu za příbuznými. Kapacita lobby zatím činí 25 míst, do budoucna ale počítáme bezmála s dvojnásobkem,“ říká Jiří Vyzourek.

Absenci barového pultu během denního provozu kompenzuje stůl s retro kávovarem Nuova Simonelli, který je jednou z dominant prostoru. Tvoří ho samostatně vyfrézované hranoly, jež mají připomínat krápníky. Pozornost poutají také police s vyskládanými láhvemi. „Hosty budeme v Salonu přijímat po celý den, a tak jsme nechtěli, aby alkohol prostoru dominoval i ráno a dopoledne – proto jsme ho schovali do skříně,“ vysvětluje manažer restaurace. Salon byl v tichosti otevřen už 1. října, v následujících týdnech se ale ještě dokončoval interiér a ladily detaily. První zatěžkávací zkouškou a malým oficiálním openingem projde až 8. listopadu, kdy bude hostit degustaci koňaku Delamain, jíž povede ředitel tohoto koňakového domu Olivier Jadeau.

Text a foto: Bára Urbanová

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz