Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Lázeňský pohárek 2016 na počest Karla IV.

Lázeňský pohárek 2016 na počest Karla IV.

13. 12. 2016 - Již po osmnácté zazněly soutěžní fanfáry a kuchařská hymna „Kuchař je pán“ u příležitosti zahájení soutěže Lázeňský pohárek, kterou po třetí za sebou hostil věhlasný Granhotel Pupp. Letos organizátoři chtěli vzdát hold 700-letému výročí narození krále českého a císaře římského - Karla IV. Proto byla za hlavní surovinu zvolena „karlátka“ - švestky.

Do letošního ročníku se přihlásilo 20 kuchařských a 7 cukrářských studentů z celé republiky. Zastoupení mělo 14 škol z 13-ti měst, 9 děvčat a 18 chlapců, kteří se nebáli jít se svou kůží na trh a předvést své kuchařské umění odborné porotě. Součástí celého soutěžního dne byl slavnostní oběd jak pro soutěžící, tak i pro jejich doprovod, který byl připraven na balkoně Slavnostního sálu v režii studentů SPV Grandhotelu Pupp.

A jak to celé dopadlo? V kategorii cukrářů vyhrála zlatou medali v podobě lázeňského pohárku za první místo Daniela Vaněčková, která zastupovala středisko praktického vyučování  Granhotelu Pupp,  se svým desertem „Švestková jemná polévka s lanýžovým nokem a macerovaným kumquat“, na druhém místě skončila slečna Veronika Moravová ze Střední školy technické, gastronomické a automobilní  v Chomutově a třetí místo obsadila slečna Iva Havlová ze Střední školy gastronomické a hotelové z Braníka.

V kategorii kuchařů své síly změřili dvě kuchařky a 18 kuchařů, na děvčata bohužel zbyla jen pomyslná bramborová medaile, ač bojovala s velkým srdcem a přesvědčením. První příčku zaslouženě obsadil Tomáš Klein ze střediska praktického vyučování hotelu InterContinental s perfektně designově zpracovaným pokrmem „Pečené kachní prso s vinnou redukcí, švestkové coulies, bilna a marinovaná zeleninka“, druhou příčku na stupních vítězů obsadil Lukáš Roubínek ze střediska praktického vyučování Grandhotelu Pupp a na třetí místo se probojoval Patrik Tacinec ze Střední odborné školy stravování Jihlava.

Na závěr bychom chtěli velice poděkovat partnerům, kteří nám svým zájmem o tuto soutěž dávají jasně najevo, že se nám stále daří posouvat úroveň soutěže dopředu, a jsou nám velkou pomocí i motivací. Bez parterů jako je Grandhotel Pupp, Nestle Professional, Bidvest, Makro Cash&Carry, Hortim International, Gastro Klimatech, Karlovarská pekárna Trend, Wusthof a Gastro Jobs by nebylo možné tuto soutěž uskutečnit v tak honosném a profesionálním duchu, v jakém je.

03087-image-series-1156194__340.jpg

Dále bychom rádi poděkovali všem členům organizačního týmu i personálu a vedení Grandhotelu Pupp, všem zúčastněným soutěžícím, porotcům i návštěvníkům. Skončením letošního ročníku soutěže pro nás začínají přípravy na další ročník a my se již teď těšíme na skvělou spolupráci s partnery, hojnou účast soutěžících i návštěvníků.

Text: Lukáš Paluska, za Karlovarskou pobočku AKC ČR, foto: Pixabay

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz