Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Slavnosti moravského uzeného připravují na páté narozeniny novinky

Slavnosti moravského uzeného připravují na páté narozeniny novinky

03. 02. 2017 - BRNO - Kuchařská show s degustací, tři restaurace prodávající uzené speciality, desítky druhů uzenin od vyhlášených moravských firem.

Milovníci jídla a uzeného masa si o víkendu 4. a 5. března užijí na hradě Veveří již pátý ročník svého svátku. Konají se tu totiž Slavnosti moravského uzeného, na kterých se šest uzenářů utká o titul Nejlepší moravské uzené 2017.

Vyhlášení uzenáři se již pátým rokem sjedou na hrad Veveří, aby potěšili svými výrobky milovníky masa. Ti se mohou těšit i na další speciality. Kromě klasického uzeného masa to budou klobásy, šunky i zabíjačkové delikatesy. Vše podle tradičních rodinných receptur bez užití chemie. Návštěvníci budou moci sami rozhodnout, který uzenář měl nejlepší uzené.

V Brně čeká na návštěvníky bohatý program. „V rámci řeznické školy se dozvědí třeba jak správně porcovat maso a jak zpracovat celého čuníka. Kuchařská show zase představí lahodné recepty z tradiční, moderní i evropské kuchyně,“ řekl za organizátory Pavel Pichler z ECEATu. Chybět samozřejmě nebudou stánky se svařákem, punčem a dalšími nápoji pro zahřátí. „Zcela nově jsme připravilii degustační stan, kde budou vybrané tři restaurace vařit z uzeného masa. Radost mám také z toho, že na Slavnosti zavítají čtyři moravští vinaři, pro které jsme vytvořili v kovárně hradu menší vinařskou zónu, takže si na své přijdou i ti, kdo dávají před pivem přednost vínu,“ vyjmenovává Pichler.

Na nádvoří budou otevřená ohniště, na kterých si budou moci návštěvníci opéct klobásky nebo buřtíky od uzenářů. Na řemeslném jarmarku se představí 30 výrobců. Pro děti je připraveno dětské divadlo, buřtíková hradní hra s cenami. Atmosféru při degustování bude dokreslovat cimbálová muzika.

Ke každé vstupence dostanou návštěvníci ovarovou polévku zdarma. Vyplňovat mohou anketní lístky, které budou slosovány v tombole a uzené i neuzené ceny. Více o akci najdete na www.moravskeuzene.cz.


Kdy: 4. A 5. března 2017
Kde: Hrad Veveří, Brno
Www: www.moravskeuzene.cz

 

Zdroj: Mgr. Pavel Pichler

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz