Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

VALENTÝNSKÝ TIP: Valentýn si Češi oblíbili, trendem je romantická večeře pro partnerky

VALENTÝNSKÝ TIP: Valentýn si Češi oblíbili, trendem je romantická večeře pro partnerky

08. 02. 2017 - Valentýn je populární svátek i v Česku, slaví ho přibližně dvě třetiny párů. Mezi tradiční dárky na svátek zamilovaných patří květiny a čokoláda, oblíbené jsou i společné večeře v luxusních restauracích.

Není ani výjimkou, když si na valentýnský večer vezme muž zástěru a vytvoří nevšední pokrm pro svou partnerku.

„V poslední době je hlavně mezi muži trendem něco své partnerce uvařit. Nemělo by ale jít o těžké pokrmy, protože se předpokládá, že večeří oslava Valentýna neskončí. Vhodná jsou tedy lehčí masa nebo ryby. A samozřejmě nesmí chybět něco sladkého, oblíbené jsou hlavně jahodové dezerty a čokoláda,“ řekl šéfkuchař lázeňského hotelu Imperial v Karlových Varech Martin Lukáš.

Valentýn má ale také mnoho zapřisáhlých odpůrců, kteří ho považují pouze za komerční svátek. Pokud ale partner prohlašuje, že svátek zamilovaných neslaví a rozhodně žádný dárek nechce, nemusí mluvit pravdu. Podle amerického průzkumu by drobnost na Valentýna potěšila 74 procent dotázaných, i když partnerovi tvrdili opak. Největší očekávání v podobě valentýnského dárku pak mají nesezdané páry, manželům naopak stačí jen malé romantické gesto, jako je například snídaně do postele. Oblíbené jsou také valentýnské slevy na luxusní večeře nebo wellness pobyty.

„O romantické wellness pobyty je mezi Čechy v únoru velký zájem, kromě touhy potěšit partnera může být důvodem i to, že řada hotelů nabízí v té době valentýnské slevy. Hosté také vybírají podle toho, zda mají v nabídce na Valentýna například i romantickou večeři nebo sladkou pozornost, aby po příjezdu nemuseli utrácet za služby navíc,“ uvedl Petr Milský, ředitel marketingu lázeňské společnosti Imperial Karlovy Vary, a dodal, že například hotel Imperial nabízí valentýnský balíček s dárkem na pokoji i večeří při svíčkách.


Zdroj: Petra Hanušková, NEED4CONNEXIONS, s.r.o.

Foto: Medoks s.r.o.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz