Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

TELEVIZE TVS PŘEDSTAVUJE ŠPETKU VALAŠSKA

TELEVIZE TVS  PŘEDSTAVUJE ŠPETKU VALAŠSKA

13. 02. 2017 - Volné pokračování seriálu Špetka Slovácka o vaření podle tradičních receptů našich babiček přichystala Regionální televize TVS. Už koncem ledna představila ve svém vysílání první díl dvanáctidílného seriálu Špetka Valašska.

Štáb televize TVS se stěhuje více na sever, do Valašského muzea v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm. Špetka Valašska volně navazuje na seriál, který se v minulém roce věnoval tradičním slováckým receptům v průběhu celého roku.

03193-117_S&G_spetka_valasska.jpg

„Rozdíly tady samozřejmě jsou. Slovácko je barevné a plné chutí, na Valašsku je tradiční kuchyně přece jen prostší. Točí se okolo brambor, pohanky, trnek, skopového masa a malého množství slivovice,“ prozrazuje autor a režisér obou Špetek Jaromír Šallé.

Recepty pro Špetku Valašska vybrala a úlohy průvodkyně se zhostí Vanda Vrlová, valašská patriotka, bylinkářka a velmi zajímavá osobnost. „Své znalosti přírody určitě vloží i do samotných receptů,“ slibuje režisér.

První díl seriálu Špetka Valašska se na obrazovkách Regionální televize TVS objevil o posledním lednovém víkendu, dalších 11 dílů bude následovat v měsíčních intervalech až do konce roku. „V prvním díle jsme uvařili klasiku – valašskou kyselicu. A dál se můžete těšit třeba na pagáče, domikát, roztrhané rukávce, slepý guláš, zemákovou latu, haferové vdolky, jablečné beleše nebo cukerlata. Jeden díl budeme natáčet v pálenici,“ dodává Jaromír Šallé.

03193-115_20170118_152156.jpg

„Jsme rádi, že naše regionální úsilí je vidět a slyšet i v Praze. Celý seriál Špetka Valašska záskal důležitého partnera, který nám významně pomůže s financováním projektu. Agentura CzechTourism pro nás představuje velmi prestižní společnost a její značka dodává naší tvorbě lesk a posouvá ji nad regionální rámec,“ poznamenává k čerstvě ukončenému jednání v Praze ředitel TVS Jan Dudek.

Všechny díly Špetky Valašska postupně najdete i na webu www.televizetvs.cz, a tak ji můžete sledovat všude, třeba i při toulkách Valašskem. V každém dílu budete mít možnost vyhrát příjemnou cenu, pokud správně zodpovíte soutěžní otázku.

Špetka Slovácka je televizní pořad, který se ve 26 dílech snažil zachytit pomalu mizející recepty a umění našich slováckých babiček. Jídla vybraná ve spolupráci s etnografkami Slováckého muzea kopírovala celý rok. Špetka Valašska na něj volně navazuje.

Koncem loňského roku si Špetka Slovácka odvezla Zvláštní ocenění poroty z Mezinárodního televizního a rozhlasového festivalu o gastronomii Znojemský hrozen.

Všechny díly Špetky Slovácka najdete na http://www.televizetvs.cz/spetka-slovacka, Špetka Valašska bude postupně k vidění tamtéž.

Špetka Slovácka vznikala pod taktovkou Regionální televize TVS od října 2015 do září 2016. Na jejím zrodu se podílelo také Slovácké muzeum v Uherském Hradišti a sdružení Region Slovácko.

Zdroj: Petra Kučerová

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz