21. 03. 2017 - Špičkové víno spolu s nejlepšími evropskými sýry, nevšední delikatesy, pěkné prostředí a erudovaný výklad. To vše vás čeká, když navštívíte naše degustace. Ochutnáte špičková francouzská vína nebo světoznámé Ryzlinky.
Večery plné gurmánských zážitků se budou konat v Motorestu Boutique Gurmán (směr - výpadovka z Frýdku-Místku na Český Těšín, odbočka před čerpací stanicí OMW, Panské Nové Dvory č.p. 2429).
Jako první se bude konat Degustace francouzských a italských vín, a to v pátek 24. března od 19.00 hodin. Co ochutnáte? Vína z produkce Pierra Richarda (Chateau Bel Eveque) a Gerarda Depardieu (Chateau de Tigné) a italská vína z vinařství Bottega. Naučíme vás, jak snoubit víno s našimi sýry. Okusíte různé kombinace sýrů, speciálních omáček a dipů, zeleniny či třeba oříšků a ovoce. Vyzkoušíte tradiční rozpečený Raclette s cibulkou a křupavou bagetkou, Morbiere, Fourme d´ Ambert, Emmental atd. Nakrájíme vám kvalitní francouzské sušené klobásy. Poznáte nejlepší francouzské sýry a zapijete je špičkovými víny, která se pyšní mnoha oceněními.
Degustací vás provede sommeliér Pavel Ondráček a vrchní sýrař Dominik Drmela.
Druhou akcí je Degustace Ryzlinků. Zveme vás na degustaci jedinečných Ryzlinků z různých koutů Evropy a sýrů z Holandska, Itálie, Francie či Švýcarska, která se bude konat v pátek 31. března v 19.00 hodin. Na pořadu dne budou Ryzlinky mnoha druhů, které budeme párovat se sýry a omáčkami. Připravíme vám lanýžové speciality z istrijského poloostrova. Pochutnáte si i na istrijském pršutu. Poznáte nejlepší evropské sýry kravské, ovčí i kozí. Připravíme vám pomazánku ze španělských tuňáků chycených tradičním způsobem na volném moři. Vše zapijete špičkovými víny, která se pyšní mnoha oceněními.
Degustací vás provede sommeliér Martin Kopecký a vrchní sýrař Dominik Drmela.
Cena obou degustací je 380 korun. Rezervace je platná až po zaplacení. Vstupenky zakoupíte v prodejnách Boutique Gurmán ve Frýdku-Místku. Více informací získáte na tel. 775 091 111.
Zdroj: www.vemena.cz
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.