Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Kniha znojemské autorky pokřtěna znojemským vínem

 Kniha znojemské autorky pokřtěna znojemským vínem

31. 03. 2017 - Je tomu už šest let, co spatřila světlo světa kniha Šaty pro faraona. Málokdo tehdy tušil, že se jedná o prvotinu Ireny Závacké ze Znojma. Začínající autorka od té doby nezahálela, a tak se příběh dočkal pokračování s názvem Šaty pro bohyni. Trilogie se definitivně završila letos v únoru knihou Šaty pro poutníky.

Vyprávění ze starověkého Egypta a osudy hlavní hrdinky Ijnet si mezitím našly své čtenáře, kteří již netrpělivě čekali na poslední díl. Nejen oni, ale i další příznivci literatury a historie se setkali na slavnostním křtu knihy, který proběhl 22. 3. 2017. A protože spojení četby a dobrého vína je pro většinu znojmáků včetně autorky velmi inspirativní, uskutečnil se křest ve winebaru DeciDeci. Role kmotra se ujal ředitel Znojemské besedy a předseda spolku VOC Znojmo František Koudela a všichni účastníci mohou zodpovědně potvrdit, že byla kniha skropena skutečně kvalitním vínem ze znojemské oblasti. Po ochutnávce z nové knihy v podobě autorského čtení následovala ochutnávka vín, které věnoval spolek VOC Znojmo.

„Plno lidí mi dnes přálo, aby byl o moje knihy zájem a aby mě neopouštěla inspirace,“ řekla Irena Závacká. „A já bych zase chtěla všem popřát, aby si i v dnešní hektické době našli čas na čtení a obklopovali se oblíbenými knihami. Pokud mezi ně budou patřit i ty moje, bude mi ctí.“

Všechny tři knihy postupně vydalo brněnské nakladatelství MOBA (www.mobaknihy.cz).

 

Zdroj: František Koudela

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz