Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Pochutnejte si na vitamínech!

Pochutnejte si na vitamínech!

05. 04. 2017 - Každý z nás má svůj denní biorytmus nastavený jinak, ale všem je nám dobře známo doporučení výživových specialistů, že bychom měli ideálně jíst čtyřikrát až pětkrát denně v menších porcích. Pro mnohé je to však nepředstavitelné a časově náročné.

specialistů, že bychom měli ideálně jíst čtyřikrát až pětkrát denně v menších porcích. Pro mnohé je to však nepředstavitelné a časově náročné. Současný aktivní životní styl totiž volá po jednoduše dostupných a zdraví prospěšných potravinách, a tak se zrodilo „smoothie“. V CrossCafe si nyní můžete vybrat ze tří variant těchto vitamíny nabitých ovocných mixů, které vám dodají energii a navíc skvěle chutnají.

Předností smoothie, tedy nápoje, který je umixovaný z několika surovin, je především příjem několika druhů ovoce a zeleniny v jednom. Tyto drinky jsou rychlou, pestrou a výživově hodnotnou náhradou snídaně nebo svačiny a oceníte i to, že si je můžete vychutnat kdekoli „za pochodu.“

03294-221_smoothie_unspecified.jpg

Smoothie mango s banánem

Už jste vyzkoušeli mango? Toto exotické ovoce obsahuje celou řadu živin a vitamínů a zejména díky betakarotenu je ideálním pomocníkem při řešení kožních problémů a při neutralizaci volných radikálů. Antioxidanty ve formě vitamínů A, B, C a E pak napomáhají regeneraci organismu. Ve spojení s banánem bohatým na minerály tvoří ideální porci plnou energie.

Smoothie jahoda s banánem

Zajděte si do CrossCafe na smoothie z jahod a banánů, které dodá vašemu tělu vyváženou dávku bílkovin, tuků, vlákniny a sacharidů. Jahody patří mezi nejméně kalorické ovoce s největším antioxidačním účinkem. Jejich pravidelná konzumace pomáhá předcházet cévním onemocněním a infarktu, podporuje vylučování kyseliny močové,

snižuje krevní tlak a pročišťuje a odvodňuje tělo. Banány obsahují vitamíny skupiny C, B, A, hořčík, vápník a draslík. Díky tomu působí blahodárně na svalovou a nervovou soustavu a na mozek.

Smoothie polníček s banánem

Věděli jste, že polníček obsahuje větší množství vitamínu C než citron? Kromě toho je bohatý na vitamíny A a E, betakaroten, železo, hořčík i kyselinu listovou, která je důležitá zejména v těhotenství. Tyto blahodárné látky podporují krvetvorbu, aktivují látkovou přeměnu, posilují imunitu a zvyšují odolnost proti stresu. Polníček spolu s banánem tvoří lahodný a energeticky vydatný nápoj.

Zdroj: MgA. Petra Tomanová, Allmedia4U s.r.o.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz