Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Růst počtu hostů i přenocování ve Zlínském kraji pokračuje

Růst počtu hostů i přenocování ve Zlínském kraji pokračuje

18. 05. 2017 - VÝCHODNÍ MORAVA – Letošní zimní sezonu, kterou charakterizují výsledky cestovního ruchu za první čtvrtletí 2017, lze označit za zdařilou.

Vyplývá to z údajů, které dnes zveřejnil Český statistický úřad.

V prvním čtvrtletí 2017 přijelo do Zlínského kraje 130 416 hostů, kteří zde realizovali 369 239 přenocování. Meziročně vzrostl jak celkový počet hostů (+ 6,5 %), tak přenocování (+ 2,3 %). Zlínský kraj drží rostoucí trend v počtech domácích hostů, kterých v prvním čtvrtletí přijelo o 4,1 % více, než vloni, výrazný je přírůstek počtu cizinců (+19,0%).

„Ačkoliv Zlínský kraj není typickým „lyžařským regionem“, přesto se daří získávat v zimním období klientelu, která v kraji tráví zimní relaxační pobyty v resortech nabízejících wellness a lázeňskou péči. Pozitivní je skutečnost, že námi vybrané zahraniční trhy reagují na marketingové aktivity Centrály cestovního ruchu Východní Moravy a vysoká dynamika růstu zahraničních hostů pokračuje“, říká Dana Daňová, ředitelka Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.

V návštěvnosti cizinců došlo v prvním čtvrtletí 2017 k výraznému růstu jak počtu hostů (+19 %) tak přenocování (+26%)

„Nejvíce rostoucím zahraničním trhem posledních několika let je Polsko, počty Poláků, kteří přijeli v I. čtvrtletí 2017 do Zlínského kraje, vzrostly meziročně o 24 %, což je po loňském skokovém nárůstu velmi potěšitelné. Pokles počtu ruských hostů se nejen zastavil, ale registrujeme nejen zotavení, ale i růst počtu hostů z této destinace“, dodává Dana Daňová.



Zdroj: PhDr. Dana Daňová, ředitelka Centrály cestovního ruchu Východní Moravy, o.p.s.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz