23. 05. 2017 - KROMĚŘÍŽ - Ve dnech 26. – 28. května 2017 se bude konat 7. ročník gastronomického festivalu v areálu hotelu Octárna v Kroměříži za účasti vyhlášených specialistů z oboru gastronomie a hotelnictví.
Cílem festivalu je představit a prezentovat špičkové podniky vybraných měst, se kterými se návštěvníci mohou setkat na jednom místě.
Na festivalu budete mít možnost ochutnat degustační předkrmy, polévky, hlavní chody a dezerty. Součástí bude doprovodný program a soutěž o nejchutnější pokrm „Jak vařily naše babičky, tak trošku v moderní úpravě“. Základní surovinou „soutěžního pokrmu“ je prémiové maso Qualivo z českých chovů, které je připravováno podle unikátní technologie krmení a chovu zvířat, respektující jejich přirozené potřeby. Veškerá produkce pochází z farem z jižní Moravy a z lokálních zdrojů je také většina složek speciálního krmiva.
O várku sladkých specialit se bude starat Zdenička z Masterchef Česko, která je vyhlášená svými dezerty. Markéta Hrubešová vám představí něco ze svého kulinářského umění a z nově vydané kuchařky. Večer budeme tak trochu freestylovat s Barmani Zlín. Bude pro vás také připraven bar s míchanými nápoji, ústřičný bar, rybí bar a čerství humři. Pochutnat si budete moci na lahodném pivu z pivovaru Lobkowicz a zazpívat si s cimbálovou muzikou Víti Klabačky.
PLÁNUJETE SVATBU?
V rámci festivalu budete mít jedinečnou možnost navštívit s průvodcem romantická zákoutí hotelu Octárna vhodná pro svatbu i shlédnout ukázku svatebních hostin. K dispozici bude také svatební agentka, která vám poradí s všemožnými otázkami ohledně plánování a přípravy svatby.
DENÁRY JAKO PLATIDLO
Systém plateb u stánků bude řešen formou denárů (1 denár = 25 Kč) tak, aby se kuchaři mohli věnovat svému umění a nemuseli se zaobírat financemi. Součástí vstupenky v hodnotě 330 Kč (v pátek a neděli) a 370 Kč (v sobotu) je 10 denárů. Denáry se budou prodávat na dvou prodejních místech v areálu hotelu vždy po 10 ks denárů.
KDY NA FESTIVAL
pátek 26.5. od 16.00 do 21.00 hodin
sobota 27.5. od 11.00 do 22.00 hodin
neděle 28.5. od 11.00 do 16.00 hodin
Zdroj: PR
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.