24. 05. 2017 - Onigiri je populární pokrm, jehož základem je neochucená rýže, která se tvaruje do různých podob, nejčastěji do trojúhelníků nebo bochánků, dále libovolná náplň a poté mořská řasa nori.
Popularita tohoto druhu vzrostla tak rychle, že Japonci začali vymýšlet onigiri například ve tvaru kočky, pandy a dalších zvířat či tvarů. V Japonsku dokonce naleznete restaurace, které se specializují pouze na pochoutku onigiri, neustále jej obměňují a nabízí možnost odnést si onigiri v krabičce domů nebo si ho jen tak vychutnat na dece v parku.
Delikatesa zvaná onigiri je jídlo lehké do žaludku a přitom skvěle zasytí. Náplň se liší, stejně jako například u sushi druhů, dle chutí a fantazie, nejoblíbenější je však stálá klasika jako je losos, tuňák a avokádo. Milovníci sushi a asijské kuchyně oceňují zejména snadnou přípravu, díky které si mohou onigiri vykouzlit i v pohodlí domova. Oproti sushi maki a uramaki si ušetříte čas s rolováním a potřebovat nebudete ani bambusovou podložku. Nezapomeňte ale na sójovou omáčku a wasabi, které je pro dochucení sushi nezbytné.
Zdroj: www.milujusushi.cz
Foto: Pixabay
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.