Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Mistrovství ČR v otevírání ústřic 2012

Mistrovství ČR v otevírání ústřic 2012

24. 3. 2012 - V sobotu 31. března se koná 11. ročník Mistrovství ČR v otevírání ústřic na Staroměstském náměstí. Od 14:00 hodin se profesionálové utkají v otevírání 30 ks ústřic typu Belon.

Hodnotí se úprava, čistota pracoviště a rychlost otevření. Vítěz bude vyhlášen v 16:00 hodin. Organizátorem soutěže je Pražský kulinářský institut a partnerem soutěže je společnost Makro Cash & Carry ČR, která je zároveň hlavním dodavatelem ústřic pro soutěž.

Mistrovství proběhne podle mezinárodních pravidel, každý ze soutěžících bude otevírat 30 ústřic typu Belon, které se používají jak na evropském, tak na světovém šampionátu. Správně otevřené ústřice poputují mezi diváky na ochutnávku.

Výkony soutěžících při otevírání ústřic bude hodnotit pan Bernard Schaut, Key Account Manager Fish MAKRO. Moderátorem mistrovství bude poprvé Jan Rosák.

Vítěz národního kola bude v září vyslán, aby reprezentoval Českou republiku na světovém šampionátu v irském Galway. Vloni naši zemi reprezentoval pan Tomáš Hladík z Bítovčic u Jihlavy, který v Irsku skončil na 9. místě.

Petr Olbrich, Head of TGM HoReCa CZ&SK, uvedl: „Naše partnerství při pořádání Mistrovství v otevírání ústřic přesně zapadá do naší strategie přístupu k zákazníkům segmentu HoReCa. O tom, že jdeme správnou cestou, svědčí mimo jiné i více než 30% nárůst prodejů čerstvých ústřic, které mají možnost zákazníci zakoupit v našich velkoobchodních střediscích, případně jim je pomocí služby MAKRO Distribuce zavezeme čerstvé do jejich restaurace kamkoliv na území ČR.“

Roman Vaněk z PRAKULU komentuje tuto událost citátem známého francouzského básníka a esejisty Léona-Paula Fargue. „Miluji ústřice: člověk má pocit, jako by políbil moře na ústa.“

Přijďte se podívat a podpořit soutěžící!

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz