Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Velikonoce se blíží. Akcí s tématem svátků jara bude hodně

Velikonoce se blíží. Akcí s tématem svátků jara bude hodně

26. 3. 2012 - VÝCHODNÍ MORAVA – Velikonoce se blíží. Poznat je to i na akcích, které se uskuteční v příštích dnech. U řady z nich jsou právě svátky jara hlavním tématem.

Velikonoce v muzeu ve Zlíně – Komu já to vajíčko daruju… Tak se nazývá akce, kterou bude možné navštívit ve čtvrtek 29. března v prostorách zlínského zámku. Těšit se lze na tradiční velikonoční ukázky zdobení kraslic, pletení tatarů, výroby velikonočního vizovického pečiva, zdobení velikonočních perníčků nebo výroby suché vazby ve skořápkách. Program začne v 8 hodin a potrvá do 17 hodin. Vstupné bude stát 15 korun, mateřské školy a ZTP zaplatí pouze pět korun.

Velikonoční jarmark v sobotu pořádá i Dům kultury ve Vizovicích a to od 9 do 15 hodin. Najdete zde všechno od řemesel až po dobroty. V rámci doprovodného programu vystoupí Petr Soják, gajdoš z Neubuze, valašský soubor Vizovjánek, cimbálová muzika Vizovský Juráš a ženský pěvecký sbor Rokytenka.

Velké náměstí v Kroměříži bude v pátek 30. března patřit Velikonočnímu jarmarku lidových řemesel, uskuteční se v čase od 8 do 18 hodin. Řemeslníci zde nabídnou široký sortiment výrobků s velikonoční tématikou, u prodejců s občerstvením bude připravená bohatá nabídka rozmanitých pochoutek včetně regionálních výrobků. „V odpoledním kulturním programu od 15:30 do 17 hodin vystoupí folklórní soubor Míkovjan, dětský folklórní soubor Míkovjánek, Ženský pěvecký sbor z Míkovic a zahraje také cimbálová muzika Mladí Burčáci,“ sdělili pořadatelé z kroměřížské radnice.

Na Velikonoční jarmark zve i obec Chomýž na Kroměřížsku, naplánovaný je na sobotu 31. března se začátkem ve 14 hodin a navštívit jej bude možné na hřišti místní TJ Sokol. Na jarmarku si můžete zakoupit cukroví, sýry, frgály, velikonoční ozdoby a dekorace. Předvádět se bude pletení pomlázek.

V neděli 8. dubna se bude konat Velikonoční šmigrustování v Karlovském muzeu. V 9 hodin ho zahájí rukodělné dílny pro děti s ukázkami různých technik zdobení kraslic. Malí návštěvníci si budou moci vyrobit vajíčka perníková, drátkovaná a vrtaná nebo si třeba ulít slepičku ze včelího vosku. Ve venkovních stáncích budou ke koupi řemeslné výrobky z keramiky, dřeva a textilu. Na své si přijdou i labužníci, ve stáncích se budou nabízet uzeniny, sýry, horké trdelníky, bramborové spirálky, medovina a další pochutiny. V kulturním programu se představí Dětský folklorní soubor Valášek, Pěvecký sbor při ZŠ Velké Karlovice a Cimbálová muzika Milana Mlčáka.

Ve 13 hodin začne Velikonoční neděle v blízké Zvonici Soláň na hoře Soláň. Pro návštěvníky bude připraven program s ukázkami malování kraslic, pletením tatarů, drátkováním, malováním vitrážových obrázků, vyřezáváním ze dřeva a pečením velikonočních beránků. Na projíždku po Soláni bude připraven koňský povoz. Ve Zvonici je již od 20. března k vidění Velikonoční výstava kraslic.

Velikonoční atmosféru zpříjemní karlovický hotel Galik, který bude od soboty 7. do pondělí 9. dubna servírovat pro labužníky Velikonoční menu. V nabídce bude i jehněčí kýta se šťouchanými brambory, baby špenátem a rozmarýnovou omáčkou - pokrm, s nímž vybojoval šéfkuchař Galiku Miroslav Milučký v únoru 2012 bronzovou medaili na světové soutěži Emirates Culinary Guild v Dubaji. Ve své kategorii tam uspěl v konkurenci sedmi stovek kuchařů z celého světa.

Více o velikonočních nabídkách naleznete na www.vychodni-morava.cz.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz