Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Bezplatné obědy i do škol ve Znojmě

Bezplatné obědy i do škol ve Znojmě

16. 06. 2017 - ZNOJMO - Způsob, jak pomoci rodinám v těžké životní situaci, nalezly znojemské školy, a to zapojením do projektu Poskytování bezplatné stravy dětem ohroženým chudobou.

Ve Znojmě se do projektu přihlásily čtyři školy a ve školním roce 2017/2018 tak pomohou téměř sedmdesáti dětem.

Cílem projektu je zajistit dětem ze sociálně a ekonomicky slabých rodin pravidelnou kvalitní stravu ve školních jídelnách mateřských a základních škol v Jihomoravském kraji. Tímto škola poskytne dítěti možnost zůstat v odpoledních hodinách, účastnit se zájmových aktivit a zapojit se do kolektivu. Zároveň tak kontroluje docházku, neboť pravidelná docházka je jedna z podmínek poskytnutí financí.

Už potřetí využijí projektu ZŠ Mládeže, ZŠ a MŠ Pražská a ZŠ JUDr. J. Mareše, poprvé se připojí i MŠ nám. Armády. Školám ani městu, jako zřizovateli, nevzniká žádná povinnost spolufinancování. Výdaje projektu jsou hrazeny z 85 % z Fondu evropské pomoci nejchudším osobám (FEAD) a z 15 % z prostředků státního rozpočtu.

Je třeba vyzdvihnout smysluplný projekt, ať už vzhledem k jeho charakteru, cílové skupině, které pomáhá, nebo i finanční nenáročnosti pro školy. Podrobné informace o projektu naleznete na webových stránkách Jihomoravského kraje nebo MPSV.


Zdroj: Znojemské LISTY 05/2017
Ilustrační foto: Pixabay

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz