20. 6. 2017 - PLZEŇ - Nejlepší výčepní ze severní Moravy se 13. června setkali v ostravské restauraci PUOR Slezská, aby ukázali, že mají na postup do finále soutěže Pilsner Urquell Master Bartender 2017.
Mezi 26 soutěžícími bylo letos hned 8 zástupkyň něžného pohlaví, které tak dokazují, že řemeslo výčepního a znalosti historie a výroby světoznámého ležáku nejsou jen doménou mužů. Odborná porota vybrala tři nejšikovnější soutěžící v čele s Pavolem Kravcem. Ten se stal absolutním vítězem ostravského kola a společně s dalšími postupujícími zabojuje o vítězství v celonárodním finále 16. a 17.srpna v Plzni.
Pavol Kravecz pivnice Assen v Ostravě je vítězem severomoravského kola 12. ročníku soutěže o nejlepšího výčepního plzeňského piva. V ostravské restauraci PUOR Slezská totiž prokázal nejen veškeré technologické znalosti týkající se čepování a servírování piva, ale i charisma a osobnost, které nesmí žádnému výčepnímu chybět. Společně s ním do národního finále v Plzni postupuje Venetta Fancová z ostravské Original Baseball restaurant, která se umístila na druhé příčce a trojlístek nejlepších výčepních doplňuje bronzový Boris Milev z restaurace Olympia. Vysoká úroveň znalostí a dovedností všech soutěžících opět potvrdila stoupající prestiž soutěže a inspirovala porotu k udělení „divoké karty“ pro Michaelu Schmidtovou z ostravské Pivnice srub. Ta se přidá k vítězné trojici v cestě do plzeňského finále, kde se porotu pokusí přesvědčit o tom, že titul Master Bartender patří právě jí.
Podle slov poroty, ve které zasedl I plzeňský sládek Václav Berka byli letošní soutěžící perfektně připravení na všechny soutěžní disciplíny a podali skvělé výkony. To potvrdil i vítěz ostravského kola Pavol Kravec:„Na soutěž jsem se připravoval kontinuálně od roku 2011 a dnes mě tu podpořili kolegové i má přítelkyně, jsem rád, že se teď společně můžeme radovat z vítězství a moc se těším na plzeňské finále.“
Postupující do plzeňského finále:
Pavol Kravec, pivnice Assen, Ostrava
Venetta Fancová, Original Baseball restaurant, Ostrava
Boris Milev, Restaurace Olympia, Ostrava
4. „divoká karta“ Michaela Schmidtová, Pivnice Srub, Ostrava
Celonárodní finále se uskuteční 16. a 17. srpna v Plzni. Václav Berka obchodní sládek Plzeňského Prazdroje prozrazuje, co získá nejlepší výčepní plzeňského ležáku. „Tím největším oceněním pro nového Mastera Bartendera je samozřejmě prestiž, kterou vítězství přinese jemu a “jeho“ restauraci. Jako symbol toho, že hosté u něj dostanou ten nejlepší pivní servis od skutečného profesionála a plzeňské pivo ve špičkové kvalitě, dostane vítěz památeční trofej.Tradičně také ty nejlepší čeká cesta po evropských provozovnách, které čepují Pilsner Urquell, první zlaté pivo na světě, které dalo jméno celé jedné pivní kategorii -Pils.“
Zdroj: Vladimír Jurina, tiskový mluvčí Plzeňského Prazdroje
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.