Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Východní Moravu rozjasní svátky jara

Východní Moravu rozjasní svátky jara

3. 4. 2012 - VÝCHODNÍ MORAVA – Východní Morava vítá Velikonoce. Nadcházející týden se uskuteční celá řada akcí, jejichž tématem budou svátky jara.

Náměstí Míru ve Zlíně oživí od úterý 3. dubna Velikonoční jarmark, který potrvá až do pátku. Ve stáncích budou ke koupi řemeslné a dárkové předměty, připraven je bohatý doprovodný program plný tanečních nebo folklórních představení. Pro děti bude určená Velikonoční dílna, dospělé návštěvníky jistě zaujmou ukázky kovářského řemesla. Podrobnosti na http://www.vychodni-morava.cz/akce/58184/namesti-miru.

Dům dětí a mládeže Šikula v Uherském Hradišti zve ve čtvrtek 5. dubna na Velikonoční výtvarné tvoření. Začne v 9 hodin a potrvá do 13 hodin. Děti budou mít možnost vyrobit si jarní zahrádku a tašku na pomlázku. Vstupenka je za 90 korun, účast je nutné nahlásit na telefonu 605 203 064.

Lázeňské Luhačovice zvou v pátek 6. dubna na Kouzlo lidové tradice Velikonoc. Svoji zručnost a umění představí E. Čiháková s kraslicemi, řezbář J. Cvešper, J. Návratová s Vizovickým pečivem, I. Burdová s medovými velikonočními perníčky, V. Mikundová s podmalbou na sklo a D. Koziel s keramikou majolikou. „Vystavené výrobky bude možné zakoupit. Pro příjemnou pohodu zahraje cimbálová muzika Včelaran,“ sdělili organizátoři.

Velikonoce na Valašsku – tak se jmenuje program, který na prodloužený víkend připravilo Valašské muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm. Na Bílou sobotu se uskuteční velikonoční jarmark s řemeslnými ukázkami, na nedělní Hod Boží velikonoční bude možné se seznámit s tradičními velikonočními a jarními zvyky v podání folklórních souborů s nabídkou kraslic nebo třeba pomlázek. Vyvrcholením bude Červené pondělí se šmigrustem a doprovodným programem.

Velikonocím se věnuje i Zvonice na Soláni na Vsetínsku, která zve na nedělní program. „Připravili jsme ukázky tradičních lidových řemesel a zahraje nám cimbálová muzika Soláň,“ sdělila Alena Vašutová z pořádajícího Sdružení pro rozvoj Soláně. Dodala, že akce začne od 13 hodin.

Na Velikonoční šmigrustování zve v neděli Informační centrum Velké Karlovice, uskuteční se od 9 do 15 hodin u Karlovského muzea. Pro děti budou připraveny rukodělné dílny, k vidění budou kraslice zdobená různými technikami, ve stáncích bude možné zakoupit různé řemeslné výrobky z keramiky, dřeva a textilu. Chybět nebude ani bohatý doprovodný program. Více na http://www.vychodni-morava.cz/akce/61402/.

Svátky jara bude možné prožít v neděli a pondělí také na hradě Buchlově na Uherskohradišťsku. V rámci akce nazvané Velikonoce na hradě se uskuteční dětská dílna, malování kraslic, pletení pomlázky, ukázky práce maléreček a řada hudebních vystoupení. Vstupné je ve výši 20, 30 a 40 korun.

V nedalekých Buchlovicích chystají na neděli Velikonoce na zámku, program začne v 10 hodin. Interiéry zámku budou vyzdobeny jarním a velikonočním aranžmá, park bude dějištěm hudebních vystoupení, v hudebním sále oživí prohlídky vstupy komorního orchestru z Kyjova, příjemným zpestřením se může stát nově otevřená vinotéka.

Další nabídku naleznete na www.vychodni-morava.cz.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz