14. 4. 2012 - Přestože přicházející sluneční paprsky začínají v naší mysli probouzet fantazii o slunném středomořském pobřeží, do dovolené je stále ještě daleko. Díky tipům společnosti SPAR ČOS se každý z nás může alespoň na pár chvil přenést do teplem zalitých italských krajů.
„Mozzarella je jedním z typických zástupců italské kuchyně a mezi zákazníky se těší velké oblibě. Jsme rádi, že tento lehký přírodní sýr můžeme našim zákazníkům nabízet také pod vlastními značkami. Jednou exkluzivní a druhou za nižší cenu, přesto kvalitní,“ říká Martin Ditmar, generální ředitel společnosti SPAR ČOS. „Mozzarella se snadno kombinuje s lehkými pokrmy. Osobně velmi rád v parných letních dnech večeřím toskánskou klasiku – salát z mozzarelly, čerstvé rukoly a cherry rajčátek,“ dodává Ditmar.
Zmíněný salát však není jediným pokrmem, do kterého Italové tento čerstvý sýr rádi používají. Kupříkladu pravá Mozzarella di Bufala Campana D.O.P. pod značkou SPAR Premium je velmi chutná ve spojení s parmskou šunkou, která podtrhuje její výjimečnou chuť. SPAR Premium Mozzarella di Bufala Campana D.O.P. se vyrábí z buvolího mléka v regionu jižní Itálie na geograficky chráněných a označených farmách dle původních receptur. Díky tomu vynikne jemná a přitom plná chuť této sýrové speciality. Navíc vzhledem k vysokému obsahu buvolího tuku je prémiová mozzarella vhodná i k tepelné úpravě, proto je možné ji osmahnout v lehkém těstíčku na olivovém oleji nebo zapéct s těstovinami.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.