Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

NÁVŠTĚVNÍCI GARDEN FOOD FESTIVALU OCHUTNAJÍ GASTRONOMICKÉ SPECIALITY I TRADIČNÍ POKRMY ČESKÉ I ZAHRANIČNÍ KUCHYNĚ

NÁVŠTĚVNÍCI GARDEN FOOD FESTIVALU OCHUTNAJÍ GASTRONOMICKÉ SPECIALITY I TRADIČNÍ POKRMY ČESKÉ I ZAHRANIČNÍ KUCHYNĚ

1. 9. 2017 - Sicilské aranchiny, trhané hovězí, chilli burgery, vepřová líčka na zázvoru, smažené dršťky v domácí bulce, cvrček podle Magdaleny Dobromily Rettigové, argentinské lomito, ústřice, tvarůžkový tatarák, šneci po burgunsku, španělská šunka jamon serrano, indická samosa nebo makrónky, čokolády a dorty.

 

 

 

To je jen malý vzorek z toho, co bude možné už tento víkend ochutnat v zámeckém parku ve Zlíně u zhruba stovky stanů a stánků druhého ročníku zlínského Garden Food Festivalu. Přehlídka dobrého jídla a pití začne už v sobotu 2. září v 10 hodin.

„Na festivalu se chtějí všichni vystavovatelé předvést. Jejich menu bude opět tak bohaté a pestré, že si pochutnají i ti nejnáročnější gurmeti,“ ubezpečil za pořadatele Pavel Vysloužil. Vybírat lze i z bohaté nabídky nápojů, a to jak vín, prémiových destilátů a piva, tak i čaje a kávy. Milovníci vína mohou ochutnat vína moravských i zahraničních vinařů. Zastoupeny budou tradiční domácí pivní značky Litovel nebo Zubr, regionální minipivovary, například Minipivovar Kosíř, Pivovar Zašová, Pivovar Harley Pub z Otrokovic. Chybět nebudou ani karibské rumy nebo klasické kubánské koktejly. „Návštěvníci si ale mohou dát i smoothie, které si navíc sami umixují,“ podotkl Vysloužil.

03607-GFF_2017_Ostrava_nedele_58.jpg

Garden Food Festival je však oblíbený také pro kuchařskou show na pódiu. Letos poprvé se bude odehrávat nejen na hlavním pódiu v podzámčí, ale na druhém pódiu vedle zlínského zámku. V akci tak návštěvníci uvidí Zdeňka Pohlreicha, který během tří nedělních vystoupení předvede například přípravu svatojakubských mušlí s pyré z květáku, chobotnici s toskánskými fazolemi, risotto s řeřichou a zeleným chřestem a řadu dalších specialit. Michelinský kuchař Radek Kašpárek, který na Garden Food Festivalu vystupuje letos poprvé, je proslulý použitím netradičních surovin a ingrediencí. Ve Zlíně představí mimo jiné originální receptury ze sobího masa, brzlíku nebo kalamár. Herečka a spisovatelka Markéta Hrubešová uvaří českou klasiku v moderním pojetí jako třeba králičí filet se slaninou a hráškovým pyré nebo kachnu s červeným zelím a jablky.

Garden Food Festival je akcí určenou pro celou rodinu. Kromě lákavých dobrot i pro nejmenší návštěvníky čeká na děti i bohatý doprovodný program. Součástí festivalu bude dětská zóna (nově umístěná na nádvoří zlínského zámku) se zábavnými experimenty, rébusy a hlavolamy, které připravila olomoucká Pevnost poznání. K dispozici budou i kreativní dílničky v podání kavárny Slunečnice nebo výtvarnice Daniela Foltýnová, která obohatí festival o netradiční výtvarné tvoření s rajčaty.

03607-GFF_2017.jpg

Festivalový areál bude otevřený v sobotu 2. září od 10 do 19 hodin a v neděli 3. září od 10 do 18 hodin.  Vstupenky v předprodeji zájemci koupí za 100 korun ještě v pátek nebo s balíčkem grešlí za 350 Kč. Vstupenka na místě stojí 150 korun, děti do výšky 140 centimetrů a držitelé průkazů ZTP/P mají vstup zdarma. Jediným možným platidlem v areálu jsou grešle. Hodnota jedné grešle je 25 korun. „Budou k prodeji v balení po deseti kusech se vstupenkou na pokladnách při vstupech a na vyznačených místech ve festivalovém areálu. Oproti minulým ročníkům ale budeme hodinu před uzavřením areálu prodávat grešle také po dvou kusech,“ připojil novinku Vysloužil.

Festival se poprvé konal v roce 2015 v Olomouci. Za tři roky své existence si získal přízeň tisíců milovníků dobrého jídla a pití.  V premiéře se Garden Food Festival uskutečnil letos také v industriálním prostředí areálu Dolních Vítkovic v Ostravě

 

Zdroj: Kateřina Martykánová, PR manager, www.gardenfoodfestival.cz


Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz