Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

ČEŠTÍ TEATENDEŘI CHTĚJÍ V ČÍNĚ DOSÁHNOUT NA ''BEDNU''

ČEŠTÍ TEATENDEŘI CHTĚJÍ V ČÍNĚ DOSÁHNOUT NA ''BEDNU''

22. 9. 2017 - Čeští teatendeři stojí před branami světového finále soutěže Tea Masters Cup. Za pár dnů odlétají do Číny, aby si tam užili týdenní soutěžní i poznávací program.

Tea Masters Cup se ve dnech 25.-28. září uskuteční jako součást mezinárodního čajového fóra ve městě Enshiv provincii Chu-pej. V provincii, kde v osmém století působil legendární čajový mistr Lu Yu, jenž pravděpodobnějako první písemně definoval čajovou kulturu.

 

Soutěž zahrnuje na národní i světové úrovni čtyři disciplíny, a to Tea Preparation, Tea Pairing, Tea Mixology a TeaTasting. Do světového finále se v jednotlivých disciplínách kvalifikovali vítězové národních kol. V doprovodnémprogramu čekají na účastníky z 20 zemí světa například návštěvy čajových plantáží v Enshi nebo Yichangu.„Na světové finále vyrážíme s těmi nejvyššími cíli. Úspěchem samozřejmě bude, pokud si sáhneme na bednu.Konkurence je sice veliká, ale vím, že na to máme,“ burcuje před odletem do Asie Jiří Boháč, vedoucí sekce CzechTeatenders, která je součástí České barmanské asociace.

Podle něj je český reprezentační tým správně namíchán. Polovinu tvoří zkušení matadoři léta pracující s čajem,jež ještě zažili vrchol popularity porevolučních čajoven. Druhou polovinu tvoří „mladá krev“, která zápal k čajiteprve rozdmýchává. Na soutěžním pódiu však stejně bude muset každý předvést výkon sám za sebe.Soutěž Tea Masters Cup vznikla především za účelem propojení obchodní sféry s komunitou čajovýchprofesionálů, kteří májí dostatečnou odvahu spoluvytvářet inovativní způsoby prezentace čaje před širokouveřejností.

„Snaha vrátit čaj na výslunní nápojové kultury je snahou celosvětovou. Vždy je velikou inspirací vidět a zažít, jakstejné kroky podstupují kolegové z druhé strany planety,“ oceňuje Jiří Boháč existenci globální čajové soutěže.

Kdo bude Českou republiku v Číně reprezentovat (vítězové disciplín v národním kole)?

Karel Veverka (Tea Pairing)Teatender brněnského podniku Goose Shisa Lounge

Libor Andla (Tea Preparation)Barman a teatender pražského baru Crazy Daisy

Kateřina Vymazalová (Tea Mixology)Studentka SOŠ a SOU Polička, vítězka juniorského soutěžního teatenders seriálu z roku 2016

Jakub Ryšavý (Tea Degustation)Teatender a provozní brněnské čajovny Leyaly

Partnery sekce Czech Teatenders pro Tea Masters Cup jsou Veritea, Oxalis, Samurai Shot a Makro.

 

Zdroj: Michael Lapčík, PR manažer, Česká barmanská asociace

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz