Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

HOTELIÉŘI SE PTAJÍ POLITIKŮ, JAK CHTĚJÍ PO VOLBÁCH POMOCI PODNIKÁNÍ

HOTELIÉŘI SE PTAJÍ POLITIKŮ, JAK CHTĚJÍ PO VOLBÁCH POMOCI PODNIKÁNÍ

2. 10. 2017 - Asociace hotelů a restaurací České republiky oslovila předsedy všech parlamentních stran s předvolební anketou. Odpovědi na otázky, týkající se podpory podnikání, zaměstnanosti a rovných podmínek v podnikání, nyní zveřejní a poskytne všem provozovatelům ubytovacích a stravovacích zařízení.

Dokument bude sloužit k lepší orientaci voličů před volbami, ale také ke kontrole plnění předvolebních slibů v nadcházejících čtyřech letech.

Cestovní ruch je politiky neustále vnímán jako okrajový obor, přestože poskytuje práci 230 tisícům zaměstnanců, z čehož 130 tis. je zaměstnáno jen v sektoru hotelnictví a gastronomie. Cestovní ruch je významným zdrojem příjmů státu, kdy stát získává na odvodech přibližně 41,- Kč z každé stokoruny, utracené turistou. Přes výše uvedené se na provozovatele pohostinství pouze uvalují další regulace, které se dotýkají zvláště malých podniků a přináší neustálé zvyšování nákladů a administrativy. V programových prohlášeních vlád je pak cestovní ruch a s ním spojené obory zastoupen většinou pouze několika všeobecnými větami.

Václav Stárek, prezident AHR ČR k tomu uvedl: „Položili jsme politikům jasné otázky, jak chtějí podpořit podnikání v pohostinství, co plánují udělat se školstvím a nedostatkem pracovníků. Hotely, penziony a restaurace byly prvními, kdo přešel na elektronickou evidenci tržeb. Po zefektivnění výběru daní logicky podnikatelé očekávají, že by se politici měli zamyslet nad strukturou a výší DPH, která u nás patří mezi nejvyšší v rámci EU. Stejně tak je tomu u odvodů za zaměstnance. Odpovědi budou sloužit všem občanům, kteří jsou s oborem nějak spjati, aby se mohli lépe orientovat, kterou stranu podpoří.“ Anketa byla rozeslána všem současným parlamentním stranám, pokud by ale jakákoli z jiných stran chtěla na otázky odpovědět a zveřejnit je, pak je asociace kdykoli připravena tak učinit.

 

Otázky i odpovědi ke stažení  ZDE

 

Zdroj: MILUŠE JAKLOVÁ , ASOCIACE HOTELŮ A RESTAURACÍ ČR, www.ahrcr.cz


Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz