Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Týden akcí na Východní Moravě

Týden akcí na Východní Moravě

24. 4. 2012 - VÝCHODNÍ MORAVA - Koštování sekané, Gurmánské dny i přednášky o Jižní Americe či Kambodži. Na Východní Moravě to žije!

Novou výstavu málo známých zástupců drobných savců je možné navštívit v zámku Kinských ve Valašském Meziříčí. Výstava v zámku Kinských představuje 59 druhů drobných savců žijících v České republice pomocí velkoplošných fotografií i preparátů. Připravily ji Blatské muzeum v Soběslavi a Chebské muzeum, své sbírkové předměty představuje i Muzeum regionu Valašsko.

Náměstí Míru ve Zlíně bude od středy 25. dubna do pátku 27. dubna patřit tradičnímu jarnímu Květinovému jarmarku. Vybrat si bude moci každý, kdo se chce potěšit krásným květem nebo hledá vhodné sazenice pro svou zahrádku či květináč.

Kroměříž se ve středu chystá na tradiční studentské Majáles 2012 s Kašpárkem v rohlíku. „Ten vystoupí nejenom na náměstí, ale pak později ve speciálním vydání talkshow Davida Hrbka ve foyer Domu kultury a to od 18 hodin. Po skončení proběhne vystoupení studentských kapel a kroměřížské legendy NŠOČI,“ prozradil Jiří Králík, ředitel Dům kultury v Kroměříži. Program Majáles začne ve 14 hodin.

Čtvrtek 26. dubna bude na Východní Moravě patřit zajímavým cestovatelským přednáškám. Přednáškové centrum Slováckého muzea v Uherském Hradišti přivítá Cestu po Jižní Americe, o Peru, Bolívii, Argentině, Uruguay a Brazílii bude povídat Zdeněk Horák, začátek je v 17 hodin. Vstup je zdarma.

Ve zlínském zámku se bude besedovat o Kambodži – Ztraceném klenotu Asie, začátek je také v 17 hodin. Ačkoli Kambodža je podstatně méně navštěvovaná než sousední Thajsko či Vietnam, zejména v poslední době se stala součástí oblíbených turistických tras po jihovýchodní Asii. „Jednoznačně největším lákadlem pro většinu zahraničních návštěvníků jsou úchvatné chrámy v Angkoru, což ale v žádném případě neznamená, že by Kambodža postrádala mnoho dalších zajímavostí. Její největší předností je její příjemně poklidná atmosféra bez hektické nervozity moderního světa,“ prozradil přednášející Robert Bazika.

Velká sláva čeká v pátek 27. dubna cyklisty na Slovácku. Otevírat se bude nový úsek cyklostezky Uherský Brod – Havřice. Zábava u Motelu Pepčín začne v 16 hodin přestřižením pásky, na děti čekají soutěže o ceny i možnost vypůjčit si kolo či koloběžky. Pro dobrou zábavu bude vyhrávat kapela Country mix. V 17 hodin odstartuje cyklovýlet, trasa povede například přes Hradčovice a Vlčnov, cíl bude opět u Motelu Pepčín.

Pro milovníky masa je určen Sekanový košt, navštívit jej bude možné v sobotu 28. dubna v baru Černá Hora v Bystřici pod Hostýnem. Jde už o druhý ročník, ten první si u návštěvníků získal velkou oblibu. Soutěžící můžou nosit své sekané od 17 do 18 hodin, kdy klání odstartuje. Startovné je 50 korun. Pětice soutěžících, kteří dosáhnou největšího počtu bodů, získá zajímavé ceny.

V sobotu i neděli 29. dubna se bude možné odměnit skvělým jídlem. Gurmánské dny zaměřené na jarní kuchyni pořádá Francouzská restaurace hotelu Alexandria v Luhačovicích. Pochutnat si tak bude možné na jehněčím, telecím nebo králičím mase, čerstvé zelenině a bylinkách.
Další nabídku akcí naleznete na www.vychodni-morava.cz.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz