6. 12. 2017 - Kouzelné vánoční období klepe na dveře. Jedni se těší na sváteční atmosféru, druzí na odpočinek a ti nejmenší na dárky. Většina však očekává především čas klidu a míru, který prožijí se svými nejbližšími.
A ten je o Vánocích spojen hlavně se společnými chvílemi strávenými u sváteční tabule plné lahodných pokrmů. Překvapte letos své nejbližší i přátele originálním cukrovím a dezertem. Inspirujte se recepty s HARIBO a užijte si sladkou sváteční atmosféru.
Tradiční cukroví jako vanilkové rohlíčky, linecké a mnohé další jsou evergreeny, které nikdy neomrzí. Zkuste ale tyto svátky připravit také kuličky z bílé čokolády doplněné želatinovými medvídky HARIBO. Použít můžete klasické ovocné bonbony i jejich minis podobu. Děti je budou milovat!
Kuličky z bílé čokolády s HARIBO medvídky
310 g bílé čokolády
5 lžic másla
3 lžíce smetany
špetka soli
hrst želatinových medvídků (pokrájených na malé kousky)
moučkový cukr na obalení kuliček
Postup
Na mírném plameni zahřejte bílou čokoládu, máslo, smetanu a špetku soli. Až se všechny ingredience rozpustí, vmíchejte pokrájené medvídky. Směs nechte 2 až 3 hodiny v lednici ztuhnout. Poté z hmoty vytvarujte kuličky a obalte je v moučkovém cukru.
Vánoce nejsou jen o cukroví. Připravte také lahodný dezert, který potěší všechny milovníky sladkého. Servírovat jej můžete po svátečním obědu nebo třeba hostům na Silvestra.
Vánoční dort
(průměr formy 20 cm)
5 vajec
150 ml oleje
150 ml vody
220 g krupicového cukru
310 g hladké mouky
10 g kakaa
1 prášek do pečiva
Vejce našlehejte do pěny a postupně přidávejte olej, vodu a cukr. Smíchejte mouku, kakao a prášek do pečiva prosejte a metličkou ručně vmíchejte do směsi. Pečte na 150 °C po dobu 60 minut.
Krém z mascarpone
500 ml smetany na šlehání 33 %
1 balení mascarpone
400 g cream cheese (lze nahradit smetanovým sýrem jako Philadelphia nebo Gervais)
cukr dle chuti
Smíchejte všechny suroviny a vyšlehejte je do hladkého krému. Ten by měl mít lehce řidší konzistenci.
Zdobení
Do větší, ideálně skleněné, mísy střídavě vkládejte korpus a krém. Po obvodu mísy naaranžujte perníčky a želatinové medvídky. Docílíte tak nejen skvělé chuti, ale i efektu lahodícího oku!
Zdroj: Jitka Pavlová, Account Manager
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.