7. 12. 2017 - Během slavnostní gala večeře v Clarion Congress hotelu v Olomouci byli 1. prosince oceněni profesionálové z oboru hotelnictví a gastronomie.
Asociace hotelů a restaurací České republiky vyhlašuje každoročně cenu Hoteliér roku, Restauratér roku, cenu za odpovědný přístup k podnikání a ocenění pro mladé manažery a školy a diplomové práce studentů.
Mimořádné ocenění získala v letošním roce Lady Milena Grenfell-Baines, za celoživotní podporu vztahů mezi Velkou Británií a Českou republikou. Paní Grenfell - Baines se také významně a dlouhodobě podílela na organizaci výměnných pobytů českých a britských studentů hotelových škol. Kromě těchto aktivit proslavila na britském trhu českou remosku, podle které je také někdy přezdívána Lady Remoska.
Smyslem ocenění je každoročně nominovat profesionály, kteří dosahují mimořádných úspěchů nejen ve svém oboru, ale podporují také ostatní kolegy, vzdělávání, odpovědný přístup k podnikání. Již samotná nominace do této prestižní ankety je tedy uznáním ze strany odborné veřejnosti. V anketě Penzion roku AHR ČR hlasují pak samotní hosté.
Hoteliér roku za řetězcové hotely - Tomáš Rousek, NH Collection Olomouc Congress hotel
Hoteliér roku za nezávislé hotely – Petr Borák, Wellness & spa hotel Augustiniánský dům
Restauratér roku za samostatné restaurace – Bohumil Rydrych, Restaurace U Majáku
Restauratér roku za hotelové restaurace – Lukáš Koubek, F&B Solutions s.r.o./Divinis s.r.o./Nextdoor Zlatnická s.r.o.
Mladý manažer roku – Jana Kuličová, Hotel Ostrov
Odpovědný hotel / restaurace roku- Zátiší Group, Sanjiv Suri
Škola roku – Soukromá hotelová škola Bukaschool s.r.o.
Cena JUDr. Vladimíra Štětiny – Jiří Jindra za celoživotní přínos českému hotelnictví a gastronomii
Penzion roku – Penzion U Zámku Mělník
Nejlepší studentská práce v oboru hotelnictví, gastronomie a cestovního ruchu – Martin Řehák
V letošním roce se rozhodovalo z celkem 50 nominovaných osobností a členských subjektů, v soutěži Penzion roku bylo hodnoceno přes 150 penzionů samotnými hosty přes systém Previo. Anketa je postavena na kombinaci recenzí od ubytovaných hostů a hodnocení odborné komise, která navštíví 10 nejlepších penzionů. Komise je složena z 8 osob včetně předsedy, držitele loňského ocenění, zástupce médií a zástupců odborníků v hotelnictví a gastronomii. Hodnotí se úroveň služeb – kvalita, čistota, rozsah služeb, vybavení a další.
V anketě Škola roku se hodnotilo 10 hotelových škol z celé České republiky. Dále bylo hodnoceno celkem 22 studentských prací.
Ceny v kategorii Restauratér roku předal Petr Kovařík, generální ředitel společnosti Pivovary Staropramen s.r.o., která je také generálním partnerem AHR ČR, na anketě Penzion roku spolupracovala společnost Previo a cenu předal Pavel Kotas.
Záštitu nad večerem a konferencí převzali primátor města Olomouce doc. Mgr. Antonín Staněk, Ph.D., agentura CzechTourism a Ministerstvo pro místní rozvoj.
Více informací o kandidátech a oceněných na www.cenyahr.cz
Zdroj: Michaela Pešková
Foto: Jaromír Kainc
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.